IJsbereiden

Uit dit dossier
Last-minute inschrijving mogelijk voor cursus ijsbereider

Last-minute inschrijving mogelijk voor cursus ijsbereider

Door enkele mutaties zijn er plaatsen vrij gekomen voor de cursus ijsbereider. U kunt zich nog last-minute inschrijven voor de cursussen die 14, 15 en 16 januari van start gaan. Voor 14 en 15 januari is in beide groepen één plaats vrijgekomen en in de groep die 16 januari start zijn er drie plaatsen vrijgekomen. Daarnaast start 31...

Piet Tamminga slaagt voor Meesterproef

Piet Tamminga slaagt voor Meesterproef

Piet Tamminga, ijsbereider en eigenaar van Puur Tamminga in Veenendaal, slaagde 19 oktober voor zijn Meesterproef SVH Meesterijsbereider. Na zijn inauguratie, die binnenkort plaats vindt, mag Piet Tamminga zich de 32e SVH Meesterijsbereider van Nederland noemen. Meesterproef Piet Tamminga SVH Meesterijsbereiders Mark van Gaal (IJs & Spijs in Haps),...

IJsdraaien in de jaren vijftig

IJsdraaien in de jaren vijftig

In 1949 volgde mijn vader een cursus ijsbereiding in Amsterdam. Ik leerde de kneepjes van het vak vervolgens van hem. IJsmaken was een zeer lucratieve handel in die tijd. Vandaag de dag gaat het er heel anders aan toe dan toen ik in 1950 bij mijn vader ijsdraaide. In de gewone huizen was nog geen koelkast of vriezer aanwezig, dus het vereiste meer planning....

Gelato Idéale: anders ijs maken

Gelato Idéale: anders ijs maken

Tijdens het ijsseminar dat Laan Heiloo in samenwerking met Valmar Benelux organiseerde, demonstreerde maestro Giovanni Favella een nieuwe manier van ijs maken. Het verslag is gepubliceerd in vakblad IJs editie 27 (verschijning 19 december 2014). “Doorgaans bestaat een basisijsmix uit 17-18 procent suiker, 7 procent vet en 36 procent totaal drogestof...

Theo Clevers presenteert boek IJsgeheimen

Theo Clevers presenteert boek IJsgeheimen

GRUBBENVORST - Theo Clevers, eigenaar van ijssalon Clevers in Grubbenvorst, Arcen, Plasmolen en Overloon, heeft een boek geschreven. De SVH Meesterijsbereider en voorzitter van IJsTOP geeft in zijn boek de ijsgeheimen prijs voor de beginnende en hobbykok. Clevers schreef het boek IJsgeheimen, dat hij 18 april officieel presenteert, voor de hobbykok...

Meest recente uitgave
Meest recente uitgave

Vakblad IJs! – editie 44
Het thema van dit nummer van Vakblad IJs! is interieur.

Bekijk de inhoud
Bestel nu een gratis proefnummer
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Agenda

Bio-beurs

23 januari 2019 - 24 januari 2019

Lees meer

ProSweets

27 januari 2019 - 30 januari 2019

Lees meer

ISM

27 januari 2019 - 30 januari 2019

Lees meer