IJsbereiden

Uit dit dossier
Pure inspiratie vinden

Pure inspiratie vinden

Het is misschien wel een van de meest gestelde vragen die ik tijdens een interview over het vak krijg: wat zijn de trends die voor dit jaar of komend jaren gelden? Braaf geef ik altijd een antwoord, al weet ik vaak ook niet wat het precies allemaal gaat worden. Met een beetje mazzel heb ik het achteraf nog bij het rechte eind gehad.

Nils Hendrikse haalt het maximale uit zichzelf én een ander

Nils Hendrikse haalt het maximale uit zichzelf én een ander

De lat altijd net iets hoger leggen dan je aankunt. Jezelf tot het uiterste drijven. En ook het maximale uit een ander willen halen. Nils Hendrikse ontwikkelde zichzelf met vallen en opstaan tot patissier, chocolatier en glacier van hoog niveau. Op 17 en 18 augustus deed hij z’n Meesterproef.

De smaakbeleving en presentatie van vers ijs

De smaakbeleving en presentatie van vers ijs

Vers ijs is altijd het lekkerst, daar kan niemand omheen, maar hoelang blijft het vers en wat kan je daar zelf aan doen? Voorwaarden om je ijs zo lang mogelijk ‘vers’ te houden, zijn natuurlijk een goed uitgebalanceerd recept, een juiste bereidingswijze en vooral ook de juiste manier van bewaren en opslaan.

Nu online: nieuwe editie digitaal Vakblad IJs

Nu online: nieuwe editie digitaal Vakblad IJs

De ijsbranche zit in de lift. Bij Vakblad IJs zien we al deze ontwikkelingen en daar dragen we graag aan bij. Daarom verschijnen er dit jaar tussen de papieren edities van het vakblad door extra online edities. Om u als ijsbereider van nog meer informatie en inspiratie te voorzien. De tweede digitale Vakblad IJs staat nu klaar.

De kracht van innoveren en experimenteren

De kracht van innoveren en experimenteren

Het klinkt als iets vanzelfsprekends, experimenteren en innoveren, maar is dat wel zo? Ik denk dat iedereen hier wel mee bezig is, maar veelal onderbewust. En dat er in de bewuste, dagelijkse realiteit niet vaak tijd voor wordt gemaakt. Jammer, want als je ook in de toekomst dé ijssalon wil zijn waar de mensen uit het dorp, stad of omgeving hun ijsje...

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Vakblad IJs! – editie 58
Vakblad IJs! – editie 58

Het thema van dit nummer is grondstoffen/ingrediënten. Lees hier alle artikelen online.

Bekijk de inhoud
Machinebouwspecial 2022
Machinebouwspecial 2022

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vakblad IJs Digitaal
Vakblad IJs Digitaal

Lees hier de tweede editie van Vakblad IJs Digitaal.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Agenda

Webwinkel Vakdagen 2022

29 juni 2022 - 30 juni 2022

Lees meer

Gastvrij Rottterdam 2022

19 september 2022 - 21 september 2022

Lees meer

Vakbeurs Foodspecialiteiten 2022

26 september 2022 - 27 september 2022

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea