Apparatuur

Uit dit dossier
Sigep 2023: Robotisering

Sigep 2023: Robotisering

Op Sigep 2023 in Rimini waren ijsbereiders, bakkers en patissiers weer massaal op zoek naar (zoete) inspiratie. Automatisering maakt een opmars. Tetra Pak® toonde een robot voor het afvullen van bakjes ijs.

Sigep 2023: Powerlab van Telme

Sigep 2023: Powerlab van Telme

Overvolle gangpaden, goedgevulde vitrines en ijsmachines die op volle toeren draaien. Op Sigep 2023 in Rimini waren ijsbereiders, bakkers en patissiers weer massaal op zoek naar (zoete) inspiratie. Automatisering maakt een opmars. Telme presenteerde op de beurs een Powerlab

Nieuwe ijsmachine kopen? Zo pak je dat aan!

Nieuwe ijsmachine kopen? Zo pak je dat aan!

De uitdrukking ‘niet over één nacht ijs gaan’, is zelden zo passend als bij de aanschaf van een nieuwe ijsmachine. Zo’n flinke investering vraagt om een goede oriëntering. We vroegen drie ijsmakers die lid zijn van de VOC hoe ze dat doen. “Iedereen heeft zo zijn eigen merkvoorkeur, maar het gaat er om wat je...

Slechte ijsmachines bestaan niet

Slechte ijsmachines bestaan niet

Slechte ijsmachines bestaan niet meer, maar sommige zijn wel beter dan andere. Daar zijn de verschillende leveranciers het over eens. Software in de nieuwe generatie ijsmachines helpt de ambachtelijke ijsbereider om nog beter ijs te maken, waarbij grondstoffen zo spaarzaam mogelijk kunnen worden ingezet.

Vijf vragen aan Stéfano Zuliani

Vijf vragen aan Stéfano Zuliani

Net voor de lockdown in maart opende Stéfano Zuliani een tweede vestiging van zijn ijssalon Zuliani’s Gelato. Vakblad IJs! sprak hem over de keuzes die dan op je afkomen en de tips die hij heeft voor andere ijsbereiders.

Agenda

Food Technology 2023

12 april 2023 - 13 april 2023

Lees meer

Worksafe en Maintenance Gorinchem

16 april 2023 - 18 april 2023

Lees meer

ISM 2023

23 april 2023 - 25 april 2023

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea