Chocolade

Uit dit dossier
De koninklijke bonbons van Marco Nijtmans

De koninklijke bonbons van Marco Nijtmans

Dit jaar bezoekt de koninklijke familie op Koningsdag Amersfoort. Speciaal voor die gelegenheid ontwikkelde Marco Nijtmans van Patisserie Marco Nijtmans in Amersfoort een doosje met oranje bonbons, een 'Koninklijk doosje'.  "Het was een idee van mijn vrouw" vertelt Marco lachend. "Zij komt uit Zuid Duitsland en is erg enthousiast over het koningshuis....

Patisserie de Rouw introduceert de Bonjourtruffel

Patisserie de Rouw introduceert de Bonjourtruffel

Patisserie de Rouw in Vught introduceert de Bonjourtruffel, gemaakt van blonde Dulcey-chocolade, feuilletine en gezouten karamel. Deze truffel is bedoeld als 'cadeautruffel' waarbij om de verpakking een banderol met een wens of bedankje komt. Ook komen de eigenaren Doris en Arthur met nieuwe themaverpakkingen en decoraties. De Bonjourtruffel is een...

Hidde de Brabander ontwikkelt chocoladebier

Hidde de Brabander ontwikkelt chocoladebier

Patissier Hidde de Brabander heeft in samenwerking met brouwerij Noordt bier een speciaal bier uitgebracht: Madagascar Dark Chocolate Porter. De Brabander meldt op Facebook: “Zo fucking trots en blij met dit! Mijn eigen porter die ik samen met Brouwerij Noordt heb gemaakt.” Aan de fundering liggen volgens De Brabander “twee chocolate...

Cacaoboeren verdienen eerlijk dankzij Chocolatemakers

Cacaoboeren verdienen eerlijk dankzij Chocolatemakers

In Peru bouwt Chocolatemakers in samenwerking met een boerencoöperatie een verwerkingsfabriek voor cacao. De boeren zijn eigenaar van de fabriek en verdienen niet alleen aan hun cacao, maar ook aan de chocolade die ze er zelf van maken. Door Bianca van der Ha – Foodlog Chocolatemakers bouwt samen met Peruaanse cacaoboeren een verwerkingsfabriek...

Jesper en Julian slaan eerste paal chocoladefabriek

Jesper en Julian slaan eerste paal chocoladefabriek

Het is zover, de eerste paal van de nieuwe fabriek van de Chocolatemakers staat in de grond. En dit is niet zomaar door iemand gedaan, maar door Jesper en Julian: de zonen van de oprichters. De fabriek krijgt een dak dat bestaat uit transparante zonnepanelen die voorzien in totale elektrische behoefte. Ook wordt er zo veel mogelijk circulair bouwmateriaal...

Vakblad IJs! – editie 45
Bestel nu een gratis proefnummer
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Agenda

Chocoa 2019

20 februari 2019 - 24 februari 2019

Lees meer

Intersicop: International Bakery, Pastry, Ice-Cream and Coffee Show

23 februari 2019 - 26 februari 2019

Lees meer

Horecabeurs Bredene

25 februari 2019 - 28 februari 2019

Lees meer