Chocolade

Uit dit dossier
Vijf tips voor chocolade in de ijssalon

Vijf tips voor chocolade in de ijssalon

Chocolade en ijs, het is geen nieuwe combinatie. Maar wel eentje die eenvoudiger in te zetten is dan je misschien denkt. Hidde de Brabander, Meester Patissier en manager van het IJscentrum gaf tijdens Ice this day – de jaarlijkse inspiratiedag van de VAIJ – tips hoe je makkelijk zelf mooie chocoladeproducten kunt maken.

Carlz presenteert de Haagse Plak

Carlz presenteert de Haagse Plak

Carlz brengt een nieuw product op de markt, de Haagse Plak. Een luxe cadeaubox met twee Haagse repen. De Haagse Plak is het derde Haagse chocoladeproduct van Carlz. Eerder lanceerde de ondernemer De Haagse Bal (de stadsbonbon van Den Haag) en de Haagse Kusjes.

Chocolaterie Pierre finalist Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek

Chocolaterie Pierre finalist Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek

Chocolaterie Pierre is een van de finalisten voor de Duurzaamheidsprijs Duin- en Bollenstreek. "Chocolaterie Pierre produceert vrijwel alles dagvers, wat onnodig weggooien bespaart. Zij werken nauw samen met hun cacaoleverancier om de boeren in de landen van herkomst te ondersteunen. Het familiebedrijf gaat ook ver in de ondersteuning van de eigen medewerkers",...

Chocolade-visie van chef Graham Mairs

Chocolade-visie van chef Graham Mairs

Inspiratie in coronatijd: met een doos met bonbons op tafel en de Engelse patissier Graham Mairs op het computerscherm stimuleren Vipam en Irca Nederlandse banketbakkers om nieuwe producten uit te proberen. “Hij geeft cacao echt de hoofdrol.”

World Chocolate Masters één jaar uitgesteld

World Chocolate Masters één jaar uitgesteld

De vakwedstrijd World Chocolate Masters wordt een jaar uitgesteld. De aftrap van de wedstrijd vindt nu plaats in maart 2021, gevolgd door nationale selectiewedstrijden. De finale is in oktober 2022 in Parijs.

Vakblad IJs! – editie 51
Vakblad IJs! – editie 51

Met onder andere IJssalon Lo Solé, Variëren met variegato en De mogelijkheden van stracciatella.

Bekijk de inhoud
Hygiënespecial 2020
Hygiënespecial 2020

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

AgriFoodInnovation Event

25 november 2020 - 26 november 2020

Lees meer

Horecava 2021

11 januari 2021 - 14 januari 2021

Lees meer

Open Huis Bakeplus

1 maart 2021

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea