IJssalon
Uit dit dossier
Iraanse ijsbereidster succesvol met Midden Oosterse smaken
De Midden Oosterse ijssalon van Setareh Pourjavan in Antwerpen loopt sinds de opening eind 2020 als een tierelier. Na twee succesvolle jaren wil de van afkomst Iraanse onderneemster zich meer concentreren op het uitrollen van haar producten in België. “Mijn droom is een merk zoals Häagen-Dazs neer te zetten.”
Bakker Jan Nagelkerke wil centrale ijskeuken inrichten in Etten-Leur
IJscoupes opmaken en uitserveren, is iets heel anders dan worstenbroodjes verkopen. Daarom kiezen ondernemers Jan en Sofie Nagelkerke uit Oudenbosch heel bewust voor schepijs en presenteren dat als shop-in-shop in hun desembakkerij in Halsteren. “We hebben geen apart horecapersoneel nodig en tegelijkertijd brede openingstijden voor de bakkerij.”
Vierde generatie zorgt voor vierde transformatie in ijssalon De Hoop
“Dit kan echt alleen maar jouw zaak zijn”, zeggen collega-ijsbereiders lachend wanneer ze de vernieuwde winkel van ijssalon De Hoop in Blaricum binnenstappen. Roze plafonds, een terrazzovloer en als eyecatcher een joekel van een centraal geplaatste, ronde vitrine: een ijspodium. Eigenaresse Caroline Kooij straalt ervan. “Het was tijd voor vernieuwing.”
7 energiebesparingstips voor je schepijsvitrine
Door een paar kleine aanpassingen in je werkwijze, kun je vandaag al aan de slag met het besparen van energie. Van de VAIJ (Vereniging Ambachtelijk IJscentrum) kregen we deze 7 energiebesparingstips voor je schepijsvitrine.
Gelato Giuliano profiteert van vakantiesfeer
Koud een half jaar na de start van ijssalon Gelato Giuliano in Antwerpen werd eigenaar Julien Limbach in 2021 uitgeroepen tot beste ijsbereider van België. Met ijs van eekhoorntjesbrood en andere klassieke en creatieve smaakcombinaties maakt deze ijssalon naam. “Door de hoge kwaliteit van ingrediënten zijn de mensen bereid 4 euro per bol te betalen.”