Nieuws
Ambachtelijk IJscentrum maakt genomineerden voor Gouden IJsspatel bekend

Ambachtelijk IJscentrum maakt genomineerden voor Gouden IJsspatel bekend

De genomineerden voor de Gouden IJsspatel zijn bekend. Op 30 en 31 januari vond de voorronde plaats waar keurmeesters 24 genomineerden selecteerden. Zij draaien op zondag 5 maart tijdens Bakkersvak en IJsVak hun stracciatella ijs op het podium.

Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

Het chocolademerk Coco & Sebas neemt zestien winkels van Leonidas over. Het Brabantse bedrijf heeft overeenstemming bereikt over de doorstart van de locaties met de curator van Handelsonderneming Min B.V., die de Leonidas-winkels exploiteerde. Ten minste zestien van in totaal twintig Leonidas-winkels krijgen een doorstart. Ook het hoofdkantoor en de...

De Tuinkamer - Natuur op je bord

De Tuinkamer - Natuur op je bord

In restaurant De Tuinkamer in het Overijsselse Schuinesloot bepaalt de rijkdom van de tuin wat er op tafel komt. Chef Alwin Leemhuis gebruikt de bloemen, groenten, kruiden, knollen en wortels uit de Tuinen.

Kabinet zoekt oplossingen voor personeelstekort

Kabinet zoekt oplossingen voor personeelstekort

Het personeelstekort blijft een probleem volgens het kabinet. Op korte termijn neemt de krapte op de arbeidsmarkt iets af vanwege verminderde economische groei. Maar veel vacatures blijven open en op de langere termijn blijft het personeelstekort een structureel probleem in een aantal sectoren zoals het onderwijs, techniek en ICT.

Mettler Toledo presenteert slimme productinspectiesystemen op Interpack

Mettler Toledo presenteert slimme productinspectiesystemen op Interpack

Mettler Toledo is een van de vele exposanten op Interpack 2023. Hier presenteert het bedrijf verschillende slimme oplossingen die de productiviteit van voedingsmiddelenproducenten verhogen. Waaronder het X2 X-ray inspectieplatform en het X12 X-ray inspectiesysteem.

Gelato Festival start in België

Gelato Festival start in België

De eerste Europese stop van de Gelato Festival World Masters start in België. Op 7 februari organiseert Carpigiani Benelux in Zandhoven de eerste wedstrijd waarbij Belgische ijsbereiders zich kunnen kwalificeren voor de Europese finale.

Agenda

Cursus: Verrassende ijsbereidingen door Nils Hendrikse en Hidde De Brabander

27 februari 2023 - 28 februari 2023

Lees meer

Bakkersvak/IJs-Vak 2022

5 maart 2023 - 7 maart 2023

Lees meer

Cursus: Vegan chocolate

6 maart 2023 - 7 maart 2023

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea