Nieuws
Een week lang suikervrij

Een week lang suikervrij

Van 7 t/m 13 juni vindt voor de vierde keer de Nationale Suiker Challenge plaats. Doel: een week lang zonder toegevoegde suikers eten en drinken. Organisator Diabetes Fonds hoopt met de campagne 75.000 mensen zo ver te krijgen.

Nederland 'ontkookt': steeds meer kant-en-klaar en thuisbezorgde maaltijden

Nederland 'ontkookt': steeds meer kant-en-klaar en thuisbezorgde maaltijden

Nederlanders, en dan met name volwassenen tussen 18 en 40 jaar, eten steeds vaker kant-en-klaar of thuisbezorgde maaltijden. Mensen ervaren tijdnood, hebben vaker geen zin om te koken, maar vinden gezond en lekker eten wel belangrijk.

Het grote ijsboek

Het grote ijsboek

Christophe Declercq is vakleraar banket en ijs aan de Brugse bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte en is auteur van verschillende boeken over banket en ijs. Hij schreef eerder al ‘Basic IJs, meer dan 55 stap-voor-stap-recepten’, ‘IJscreaties’ en ‘IJs verfrissend lekker’. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek: ‘Het grote ijsboek’.

De specials van het IJscentrum

De specials van het IJscentrum

De specials van het IJscentrum zijn exclusieve dagtrainingen die de focus leggen op één onderwerp. Voor 25 mei staat Cacao en chocolade-ijs op de planning. Er zijn nog twee plaatsen vrij voor deze special die wordt gegeven door Hidde de Brabander.

Belastingdienst: Verleng bijzonder uitstel van betaling uiterlijk 30 juni

Belastingdienst: Verleng bijzonder uitstel van betaling uiterlijk 30 juni

Ondernemers hebben tot 30 juni de tijd om het bijzonder uitstel van betaling te verlengen. De Belastingdienst adviseert ondernemers die nog niet aan de nieuwe betalingsverplichtingen kunnen voldoen om het uitstel te verlengen. Hierover stuurde de dienst afgelopen weekend een brief naar 60.000 ondernemers, waaronder de detailhandel en horeca.

IJscentrum maakt instructievideo's over karamel, chocola en ijs

IJscentrum maakt instructievideo's over karamel, chocola en ijs

Het IJscentrum begon tijdens de coronacrisis met het maken van instructies. Onlangs kwamen hier zeven nieuwe video's bij. De filmpjes laten zien hoe je chocolade tableert, een ijsmix pasteuriseert en hoe je infuseert. Daarnaast is er aandacht voor natte en droge karamelbereidingsmethode. Verder is het overzicht van machines en menu-instructies nu compleet.

Vakblad IJs! – editie 54
Vakblad IJs! – editie 54

Het thema van dit nummer van Vakblad IJs is grondstoffen. Lees hier alle artikelen online.

Bekijk de inhoud
Verpakkingsspecial 2020
Verpakkingsspecial 2020

De EVMI Verpakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vakblad IJs Digitaal
Vakblad IJs Digitaal

Lees hier de eerste editie van Vakblad IJs Digitaal.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

Workshop Zout- en suikerverlaging

17 juni 2021

Lees meer

Empack 2021

8 september 2021 - 9 september 2021

Lees meer

Open Huis Bakeplus

13 september 2021

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea