Nieuws
’t Kremmeke maakt lekkerste vanille-ijs van Belgisch Limburg

’t Kremmeke maakt lekkerste vanille-ijs van Belgisch Limburg

Foto: Pxhere De winnaar van de Belgische wedstrijd Het Lekkerste vanille-ijs van Limburg is bekend. IJssalon ’t Kremmeke in Stevoort kwam als beste uit de strijd naar voren. "Wij zijn heel trots dat wij als winnaar van het lekkerste ijsje van Limburg verkozen zijn uit zes finalisten", staat te lezen op de Facebookpagina van de salon.

Campagne voor meer groente en fruit

Campagne voor meer groente en fruit

We eten te weinig groente en fruit in Nederland. Daarom startte 17 juli de landelijke campagne Geef kleur door, waarmee je iemand kunt nomineren voor een kistje groente en fruit. Het doel is om consumenten, gemeenten en organisaties op te roepen om de leefomgeving meer kleur te geven met groenten en fruit.

Ben & Jerry’s boycot ijsverkoop in bezette Palestijnse gebieden

Ben & Jerry’s boycot ijsverkoop in bezette Palestijnse gebieden

IJsproducent Ben & Jerry’s (B&J) maakt in een statement bekend dat het tegen B&J’s normen en waarden ingaat om ijs te verkopen in bezette Palestijnse gebieden. Eind 2022 eindigt het bedrijf daarom de licentieovereenkomst met een lokale Israëlische partner die ijs maakt voor de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem.

Belgische chocolatier Galler getroffen door overstromingen

Belgische chocolatier Galler getroffen door overstromingen

Afgelopen week zorgde de hoge waterstand in de rivieren voor grote problemen. In ons land, maar zeker ook in de Duitsland en België. De overstromingen veroorzaakten slachtoffers en schade in steden en dorpen. Een van de getroffen ondernemers is chocolatier Galler.

IJscuypje start samenwerking met Smullers

IJscuypje start samenwerking met Smullers

De Amsterdamse ijssalon IJscuypje gaat samenwerken met fastfoodconcept Smullers. Op de NS stations Amsterdam CS en Rotterdam CS kunnen klanten voortaan ook terecht bij de snackbarketen voor het schepijs van IJscuypje.

Andere kost - Pleidooi voor een gezonder en duurzamer voedselsysteem

Andere kost - Pleidooi voor een gezonder en duurzamer voedselsysteem

De negatieve impact van ongezond eten is enorm. Dit wordt overduidelijk gemaakt in Andere kost. Jaap Seidell en Jutka Halberstadt zien met lede ogen aan dat de stille epidemie van ongezonde eetpatronen maar niet de benodigde politieke en maatschappelijke urgentie krijgt. De coronapandemie heeft weer eens duidelijk gemaakt dat met name de mensen die...

Vakblad IJs! – editie 54
Vakblad IJs! – editie 54

Het thema van dit nummer van Vakblad IJs is grondstoffen. Lees hier alle artikelen online.

Bekijk de inhoud
Hygiënespecial 2021
Hygiënespecial 2021

De Hygiënespecial 2021 is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vakblad IJs Digitaal
Vakblad IJs Digitaal

Lees hier de tweede editie van Vakblad IJs Digitaal.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

Cursus Zuiveltechnologie

2 september 2021

Lees meer

Cursus Food & Business Marketing

2 september 2021

Lees meer

Empack 2021

8 september 2021 - 9 september 2021

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea