Nieuws
NL IJs staat en maakt zich zichtbaar met logo

NL IJs staat en maakt zich zichtbaar met logo

Anderhalf jaar na de eerste gesprekken en precies 1 jaar na ondertekening van de intentieverklaring, is de Stichting Nederlandse IJsbereidingssector, kortweg NL IJs, een feit. Met als sterke basis het IJscentrum, de branchevereniging Ambachtelijk IJscentrum en het Gilde van SVH Meesterijsbereiders zijn de gesprekken met partners in volle gang. De eerste...

Bekendmaking IJssalon van het Jaar op 1 april

Bekendmaking IJssalon van het Jaar op 1 april

Op donderdag 1 april om 15.00 maakt presentatrice Mascha de Rooij de winnaar van de titel IJssalon van het jaar bekend. Dit gebeurt live vanuit de Next Level-foyer in Evenementenhal Gorinchem en is via een livestream te volgen. Vanwege de voortdurende coronapandemie is óók het jaartal 2021 aan de titel toegevoegd.

Twee nieuwe dagtrainingen bij het IJscentrum

Twee nieuwe dagtrainingen bij het IJscentrum

Het IJscentrum komt voorjaar 2021 met twee nieuwe dagtrainingen die de focus leggen op één onderwerp. De eerste training gaat in op bindmiddelen en emulgatoren, de tweede op cacao en chocolade-ijs. Met deze nieuwe trainingen richt het IJscentrum zich op ijsbereiders die zich verder willen specialiseren.

Smaakprofessor Peter Klosse: 'Over smaak valt wél te twisten'

Smaakprofessor Peter Klosse: 'Over smaak valt wél te twisten'

We weten veel te weinig over smaak. Onze kennis over bereidingswijzen holt achteruit. En met de schaalvergroting in de landbouw is in de afgelopen decennia ook nog de smaak van landbouwproducten achteruitgegaan. Dat betoogt smaakprofessor Peter Klosse. “We zijn met z’n allen voedselanalfabeet en dat vinden heel veel mensen prima.”

Start aanvraagperiode SLIM-regeling

Start aanvraagperiode SLIM-regeling

Het is weer mogelijk om gebruik te maken van de SLIM-regeling. Met deze regeling kunnen Mkb-ondernemers hun werknemers loopbaan- en scholingsadviezen bieden of bijvoorbeeld een bedrijfsschool oprichten. Ondernemers kunnen tot en met 31 maart een aanvraag indienen voor de regeling.

FIA organiseert online kenniscafé over smaak en gezondheid

FIA organiseert online kenniscafé over smaak en gezondheid

Dinsdag 9 maart organiseert de Food Innovation Academy (FIA) het online kenniscafé VIA FIA met de titel Over smaak en gezondheid valt (niet) te twisten. De sprekers zijn topkok Peter Klosse en meester patissier Hidde de Brabander.

Vakblad IJs! – editie 53
Vakblad IJs! – editie 53

Het thema is trends. Met onder andere Trends 2021, IJssalon IJs-SOL en Convenienceproducten.

Bekijk de inhoud
Verpakkingsspecial 2020
Verpakkingsspecial 2020

De EVMI Verpakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

InterSICOP LIVEconnect 2021

1 maart 2021 - 28 maart 2021

Lees meer

Sigep 2021

15 maart 2021 - 17 maart 2021

Lees meer

Food Technology 2021

16 juni 2021 - 17 juni 2021

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea