Opleiding
Uit dit dossier
Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum
Begin maart organiseert het IJscentrum voor de eerste keer de cursus Basis Chocoladebereider. “Vanuit ijs is de stap naar chocolade klein. De twee productgroepen liggen in elkaars verlengde”, aldus Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum.
Veel belangstelling voor Open Huis Food Innovation Academy
Afgelopen zaterdag 28 januari opende de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen de deuren. Ruim 200 belangstellenden bezochten het Open Huis waar foodbedrijven uit de regio Rijnmond zich samen met de praktijkopleidingen van Lentiz (operators), Albeda (bakkers) en Inholland (onderzoek) presenteerden.
Kijken, ruiken en proeven bij de FIA op Food Experience Day
Op zaterdag 28 januari zet de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen tussen 10.00 en 14.00 uur de deuren open voor iedereen die geïnteresseerd is in food en eens een kijkje wil nemen in dit bijzondere gebouw waar opleiden en praktijk naast en door elkaar lopen.
Basis Chocoladebereider en Airbrushtechnieken bij IJscentrum in 2023
In 2023 komt het IJscentrum met twee nieuwe cursussen: Basis Chocoladebereider en Airbrushtechnieken. “Vanuit het ijs is de stap naar chocolade klein. De twee productgroepen liggen in elkaars verlengde”, aldus Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum
‘IJsmakers zijn net chefs’
Florence staat bekend als de geboortestad van de gelato. Hier is daarom ook de Gelato Campus te vinden. Bij ijsbereider Vetulio Bondi leren cursisten uit de hele wereld de basis van het ijs maken. Naast klassiekers als pistache en hazelnoot laat hij ze ook graag zijn ‘gelato al lampredotto’ proeven. Dit ijs is gebaseerd op een hartig Florentijns gerecht.