Recepten
Bijzonder kerstdessert
Kerstmis is hét moment om extra uit te pakken. Klanten zetten tijdens de feestdagen graag een bijzonder dessert op tafel. IJstaarten doen het daarom altijd goed in deze periode. Met heerlijke smaakcombinaties en mooie decoraties maakt een ijstaart absoluut indruk.
Winterse gezelligheid
Op koude winterdagen gaat er niets boven een heerlijke kop koffie mét koekje om bij op te warmen. Breng de gezelligheid van huiselijke winteravonden ook naar de ijssalon door de vitrine te vullen met warme, romige smaken. Neem bijvoorbeeld dit ijs met koffie en stroopwafel. Een echt Hollandse combinatie waarvan de populariteit allang bewezen is.
Recepten: alcohol in ijs
Drie recepten uit de cursus ‘alcohol in ijs’, gegeven door kersverse SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren.
Kokosnoot
Door Bas van Haaren en Nils HendrikseFoto: Boefkik Recept Kokosnoot (Voor 10 stuks) Ingrediënten: 250 gram pure chocolade 30 gram geschaafde kokos. Voor de kokoscrumble: 12 gram eiwit 12 gram eidooier 35 gram kristalsuiker 5 gram citroenrasp 1 gram zout 35 gram kokosrasp Voor het vegan ijs van kokos 415 gram kokosmelk (19% vet) 260 gram...
Een ijsje mét pit
Na de drukte van de zomerpiek is er voor veel ijsbereiders weer ruimte om aan de slag te gaan met extra speciale ijscreaties. Frisse sorbetsmaken maken in het najaar plaats voor warme en romige smaken zoals mokka, appeltaart en chocolade. Laan Heiloo helpt graag mee om uw klanten ook dit seizoen te blijven verrassen. Sla de winterslaap over en presenteer...
Paris-Brest
Speciaal voor de lezers van Vakblad IJs deelt Hidde de Brabander een recept uit zijn nieuwe boek Glacerie: Paris-Brest (roomijs, met vreemde vetten).