Recepten
Winterse gezelligheid

Winterse gezelligheid

Op koude winterdagen gaat er niets boven een heerlijke kop koffie mét koekje om bij op te warmen. Breng de gezelligheid van huiselijke winteravonden ook naar de ijssalon door de vitrine te vullen met warme, romige smaken. Neem bijvoorbeeld dit ijs met koffie en stroopwafel. Een echt Hollandse combinatie waarvan de populariteit allang bewezen is.

Recepten: alcohol in ijs

Recepten: alcohol in ijs

Drie recepten uit de cursus ‘alcohol in ijs’, gegeven door kersverse SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren.

Kokosnoot

Kokosnoot

Door Bas van Haaren en Nils HendrikseFoto: Boefkik Recept Kokosnoot (Voor 10 stuks) Ingrediënten: 250 gram pure chocolade 30 gram geschaafde kokos. Voor de kokoscrumble: 12 gram eiwit 12 gram eidooier 35 gram kristalsuiker 5 gram citroenrasp 1 gram zout 35 gram kokosrasp Voor het vegan ijs van kokos 415 gram kokosmelk (19% vet) 260 gram...

Een ijsje mét pit

Een ijsje mét pit

Na de drukte van de zomerpiek is er voor veel ijsbereiders weer ruimte om aan de slag te gaan met extra speciale ijscreaties. Frisse sorbetsmaken maken in het najaar plaats voor warme en romige smaken zoals mokka, appeltaart en chocolade. Laan Heiloo helpt graag mee om uw klanten ook dit seizoen te blijven verrassen. Sla de winterslaap over en presenteer...

Paris-Brest

Paris-Brest

Speciaal voor de lezers van Vakblad IJs deelt Hidde de Brabander een recept uit zijn nieuwe boek Glacerie: Paris-Brest (roomijs, met vreemde vetten).

Klein verwenmoment, groot plezier

Klein verwenmoment, groot plezier

Dit jaar zal nog steeds anders zijn dan we gewend zijn, maar één ding is zeker: iedereen is en blijft op zoek naar die kleine verwenmomenten. Dus het is een goed idee om ons voor te bereiden op de feestjes groot en klein, die sowieso ieder jaar doorgaan: Moederdag, Koningsdag, Vaderdag enzovoort.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Vakblad IJs! – editie 59
Vakblad IJs! – editie 59

Het thema van dit nummer is overwinteren. Lees hier alle artikelen online.

Bekijk de inhoud
Machinebouwspecial 2022
Machinebouwspecial 2022

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vakblad IJs Digitaal
Vakblad IJs Digitaal

Lees hier de tweede editie van Vakblad IJs Digitaal.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Agenda

BBB Maastricht 2022

10 oktober 2022 - 12 oktober 2022

Lees meer

Open dag SVO vakopleiding food oktober 2022

12 oktober 2022

Lees meer

ijsseminar 2022

7 november 2022 - 11 november 2022

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea