Chef-kok ontwikkelt ijscalculator Ice Solution

IJscoupe_pixabay

Foto: Pixabay

Herman Cooijmans, chef-kok en eigenaar van Restaurant EDEN* in Valkenswaard, ontwikkelde de afgelopen jaren een ijscalculator. Deze app genereert voor elke gewenste smaak een ijsrecept. “Zo kan ik gekke ingrediënten en smaakstoffen toevoegen.”

“De calculator demonteert alle onderdelen van de smaakstoffen om ervoor te zorgen dat het eindresultaat altijd correct kan worden berekend”, vertelt Herman over zijn app Ice Solution. “Het enige dat de rekenmachine niet weet, zijn de bijbehorende eigenschappen van specifieke ingrediënten. Dit alles om het perfecte ijs te berekenen met de beste textuur, hardheid en mondgevoel. Dit komt omdat ik in mijn restaurant altijd op zoek ben naar nieuwe dingen die nog niet bestaan, en combinaties die niet voor de hand liggen.”

Hij vervolgt: “Ice Solution is een ijscalculator die met een paar simpele vragen het perfecte recept creëert, zodat iedereen zonder de knowhow het mooiste ijs in elke gewenste smaak kan maken. Of je nu gaat voor basissmaken of juist voor complexe bijzondere smaken, er is voor ieder wat wil. Vanwege de grote vraag naar verschillende toepassingen heb ik het zo gemaakt dat je niet alleen zoet ijs kunt maken, maar ook lichtzoet ijs, hartig ijs en ook koolhydraat arm ijs.” De ijscalculator kan gebruikt worden voor roomijs, gelato (ijs op basis van melk), vegan roomijs en sorbetijs.

“De kracht zit hem in de tijd van het personeel dat wordt bespaard om een mooie receptuur te creëren, de besparing van grondstoffen voor het testen, en vanwege de mogelijkheid om ongewone producten te kunnen gebruiken. Er zijn op dit moment ongeveer 100 verschillende suikers te kiezen en 700 verschillende smaakstoffen. Ook is het mogelijk om zelf een eigen smaak toe te voegen”, besluit Herman.

Meer informatie over deze ijscalculator is te vinden op: https://icesolution.app

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Najaar 2022 frituurdemonstraties bij EverBake

Najaar 2022 frituurdemonstraties bij EverBake

EverBake organiseert op 12 en 13 september frituurdemonstraties in de proefbakkerij bij het hoofdkantoor in Breda. Aan bod komen onder andere slimmer frituren, de frituurlijn en tips voor het beslag voor oliebollen en andere producten.

Summer time = Sorbet time: Andros Chef Mango Frambozen Sorbet

Summer time = Sorbet time: Andros Chef Mango Frambozen Sorbet

In dit recept combineren we twee overheerlijke fruit purees van het Franse Andros Chef en wel de Mango Alphonso en de Frambozenpuree tot één fantastisch ogende creatie die zeker zal opvallen in je vitrine

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Veel ijsondernemers vragen vanwege de stijgende kosten meer voor hun ijs. De meeste salons rekenen nu 1,25 tot 1,50 euro per bolletje. Dat vertelt Teun Loonen, voorzitter van het Ambachtelijk IJscentrum aan Nu.nl.