Grondstof belicht

Uit dit dossier
Spelen met het vriespunt

Spelen met het vriespunt

Inmiddels is het echt herfst geworden en veel ijssalons zijn nu gesloten. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen ijs meer gegeten wordt. De supermarkt staat er nog vol mee en de reclamefolders voor de feestdagen puilen uit met ijsdesserts. Je ziet ook alweer de advertenties verschijnen van restaurants waar je kan reserveren voor het kerstdiner....

Koffietijd - Variëren met de smaak van koffie in ijs

Koffietijd - Variëren met de smaak van koffie in ijs

Koffie is hip, veelzijdig en een van de meest populair dranken in wereld, maar nergens wordt zo veel koffiegedronken als in Nederland: 2,4 koppen per dag per hoofd van de bevolking. Nederlanders zijn dus echte koffieleuten. Koffie-ijs daarentegen doet het minder goed. In de ijssalon is koffie-ijs meestal wel te vinden, maar het is geen hardloper. Waarom...

Op zoek naar de beste smaak

Op zoek naar de beste smaak

Dat smaakt naar meer: dat zou je iedereen willen horen zeggen als ze jouw ijs proeven. Gelukkig is dat ook meestal zo, want ambachtelijk ijs vindt bijna iedereen lekker. Maar wat is lekker? Smaken verschillen, wat de een lekker vindt, daar houdt de ander soms helemaal niet van. Toch wil je het liefst het iedereen naar de zin maken. Wat kun je daaraan...

Het perfecte sorbetijs

Het perfecte sorbetijs

Tijdens de briefing van de IJsVak-wedstrijden 30 oktober jl. is er al veel gezegd over sorbetijs en specifiek over bosbessen sorbetijs, de wedstrijdsmaak van 2018. Niet ieder ijsbereider was aanwezig, dus misschien goed om een aantal zaken over sorbetijs op een rijtje te zetten. Sorbetijs wordt voornamelijk gemaakt van vruchten, maar steeds vaker...

Waarom voegen we emulgatoren toe aan ambachtelijk ijs?

Waarom voegen we emulgatoren toe aan ambachtelijk ijs?

Emulgatoren zijn stoffen die in staat zijn om stoffen die zich normaal gesproken niet laten mengen, tóch met elkaar te verbinden. Denk bijvoorbeeld aan water en vet of aan water en lucht. Bij de bereiding van ambachtelijk ijs komen beide situaties voor. Bij roomijs is het vooral belangrijk om het vet zo goed mogelijk te verdelen in de ijsmix....

Vakblad IJs! – editie 45
Bestel nu een gratis proefnummer
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Agenda

Chocoa 2019

20 februari 2019 - 24 februari 2019

Lees meer

Intersicop: International Bakery, Pastry, Ice-Cream and Coffee Show

23 februari 2019 - 26 februari 2019

Lees meer

Horecabeurs Bredene

25 februari 2019 - 28 februari 2019

Lees meer