Grondstof belicht

Uit dit dossier
Kersen-sorbetijs is de wedstrijdsmaak van 2020

Kersen-sorbetijs is de wedstrijdsmaak van 2020

Kersvers, dit woord kennen we allemaal, maar waar komt het vandaan? In tegenstelling tot andere fruitsoorten zijn kersen maar een beperkte tijd van het jaar vers te verkrijgen. De oogst vindt voornamelijk plaats in de maanden juni en juli. Daar komt bij dat de kersen na de pluk maar enkele dagen houdbaar zijn. Ze moeten dus vers gegeten worden, vandaar...

Hoe snel smelt ijs?

Hoe snel smelt ijs?

Het smelten van ijs is een belangrijk item, zeker tijdens warme zomers zoals afgelopen maanden. De afsmeltsnelheid heeft direct verband met het mondgevoel dat ontstaat bij het eten van ijs en de smaakbeleving die je daarbij ervaart. Als daar iets mis mee is, dan ervaart de consument dat ook en baseert daarop zijn oordeel. Een goede reden om het smeltgedrag...

Het belang van kennis over kristallisatie

Het belang van kennis over kristallisatie

Tijdens de Sigep heb ik mijn hart weer kunnen ophalen. De overvloed aan informatie die je daar kunt vinden, de inspiratie die je opdoet en al die nieuwsgierige ijsfanaten bij elkaar, maken er één groot ijsfeest van. Volop de gelegenheid om te proeven en nieuwe smaken te ontdekken. Het ijs is natuurlijk allemaal vers en in optimale conditie...

Spelen met het vriespunt

Spelen met het vriespunt

Inmiddels is het echt herfst geworden en veel ijssalons zijn nu gesloten. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen ijs meer gegeten wordt. De supermarkt staat er nog vol mee en de reclamefolders voor de feestdagen puilen uit met ijsdesserts. Je ziet ook alweer de advertenties verschijnen van restaurants waar je kan reserveren voor het kerstdiner....

Koffietijd - Variëren met de smaak van koffie in ijs

Koffietijd - Variëren met de smaak van koffie in ijs

Koffie is hip, veelzijdig en een van de meest populair dranken in wereld, maar nergens wordt zo veel koffiegedronken als in Nederland: 2,4 koppen per dag per hoofd van de bevolking. Nederlanders zijn dus echte koffieleuten. Koffie-ijs daarentegen doet het minder goed. In de ijssalon is koffie-ijs meestal wel te vinden, maar het is geen hardloper. Waarom...

Vakblad IJs! – editie 48
Vakblad IJs! – editie 48

Met ijsseminar Laan Heiloo, Ijssalon De Zoete Inval, Grondstof belicht en Hygiënecode 2020

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

ProSweets Cologne 2020

2 februari 2020 - 5 februari 2020

Lees meer

Training VITAL risicobeoordeling allergenen Kasterlee, België

6 februari 2020

Lees meer

Gelatissimo: de hele wereld van de ijscultuur

15 februari 2020 - 19 februari 2020

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea