Financieel

Uit dit dossier
Chocolade in de fiscale praktijk

Chocolade in de fiscale praktijk

Bij een eenmanszaak, maatschap of vennootschap onder firma kan er sprake zijn van drie soorten vermogensbestanddelen: verplicht privévermogen (witte chocolade), keuzevermogen (melkchocolade) en verplicht ondernemingsvermogen (pure chocolade).

Kostprijsberekening: geen bedrijf kan zonder!

Kostprijsberekening: geen bedrijf kan zonder!

In onze praktijk zien wij soms dat jaarcijfers te wensen overlaten of dat een gevoel heerst dat denettowinst hoger zou kunnen. Een veelgehoorde opmerking is: ik werk me kapot, maar als ik kijk wat ik onder aan de streep overhoud dan moet dat toch beter kunnen? Een voor de hand liggende gedachte is om de brutomarge eens kritisch onder de loep te nemen,...

Ontwikkelingen in digitalisering gaan hard!

Ontwikkelingen in digitalisering gaan hard!

Elk jaar staan wij stil bij de voordelen van automatisering en wat voor nieuwe mogelijkheden dit biedt. Online samenwerking is het nieuwe credo waarbij de werkzaamheden kunnen worden verdeeld tussen uw accountant en uzelf.

Fiscale regels voor de heilige koe

Fiscale regels voor de heilige koe

Waar we onze mond vol hebben over vereenvoudiging van de fiscale regels voor de bijtelling van de auto, daar blijkt de praktijk toch weerbarstiger.

Is uw onderneming in control?

Is uw onderneming in control?

Organisaties zijn omgeven met interne en externe onzekerheden die de realisatie van de doelstellingen in gevaar kunnen brengen. Daarbij is een organisatie in control als ze deze onzekerheden onderkent en maatregelen neemt zodat de organisatie voorspelbaar wordt. Het gaat om het vinden van een aanvaardbare balans tussen risico (risico als maatstaf voor...

Vakblad IJs! – editie 46
Bestel nu een gratis proefnummer

Bent u nog niet bekend met Vakblad IJs!
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang een gratis proefnummer.

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

Gastvrij Rotterdam 2019

23 september 2019 - 25 september 2019

Lees meer

Vakbeurs Foodspecialiteiten

30 september 2019 - 1 oktober 2019

Lees meer

Cursus allergenen management

3 oktober 2019 - 3 oktober 2019

Lees meer