IJs

Uit dit dossier
IJsseminar: leerzaam en boeiend

IJsseminar: leerzaam en boeiend

Van maandag 4 t/m vrijdag 8 november organiseren Laan Heiloo en Valmar Nederland samen met Mec3 uit Italië de 14e editie van het ijsseminar. Ook dit jaar met een gevarieerd programma voor de startende en de ervaren ijsbereider.

Wat is de ideale temperatuur om ijs te bewaren en scheppen?

Wat is de ideale temperatuur om ijs te bewaren en scheppen?

Je hebt in een ijssalon met een groot aantal dingen rekening te houden. Is de inrichting van de ijssalon aantrekkelijk voor klanten? Zijn er genoeg lekkere en opvallende smaken te krijgen? Komen er wel genoeg klanten naar de ijssalon? Er zijn echter ook meerdere praktische zaken die belangrijk zijn. Daaronder: wat is de ideale temperatuur in een ijssalon?...

Hoe smaakt gezond schepijs?

Hoe smaakt gezond schepijs?

Verschillende ijsproducenten zoals Alpro, Oppo en Breyers, bieden 'gezond' ijs aan. Dit light-ijs zit niet alleen in een kleinere verpakking. Ook bevat het volgens de producenten minder suiker bevat, meer proteïne of minde calorieën. Het AD laat de smaak van dit ijs keuren door jury.

De ijsstrends in Italië

De ijsstrends in Italië

In Italië is het volop zomer. De organisatie van SIGEP, de bekende ijsbeurs in Italië, zet daarom de laatste trends in op een rijtje. Wat gebeurt er op ijsgebied in Rimini?

Unilever stopt Solero’s in multipack zonder losse plastic wrapper

Unilever stopt Solero’s in multipack zonder losse plastic wrapper

In navolging van de Magnum pints van gerecycled plastic, komt Unilever nu met een volgend plastic-besparend product: de Solero ijsjes in het multipack zijn niet meer per stuk in plastic verpakt, maar zo uit de kartonnen verpakking te gebruiken. Dat schrijft Unilever in een persbericht.

Vakblad IJs! – editie 47
Bestel nu een gratis proefnummer

Bent u nog niet bekend met Vakblad IJs!
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang een gratis proefnummer.

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

Hefe van Haag organiseert dertigste Rhein Back Schau

12 oktober 2019 - 14 oktober 2019

Lees meer

Food Inspiration DayX

00:00 - 16 oktober 2019

Lees meer

Gulfood Manufacturing

29 oktober 2019 - 31 oktober 2019

Lees meer