IJs

Uit dit dossier
Finalisten Amsterdam Food Pitch bekend

Finalisten Amsterdam Food Pitch bekend

Uit 77 inzendingen zijn de twaalf meest potentierijke finalisten voor de Amsterdam Food Pitch geselecteerd. Zij dingen mee om de titel ‘Lekkerste product van 2019’.

Vanilleteelt in Nederland niet haalbaar

Vanilleteelt in Nederland niet haalbaar

Teelt van vanille in Nederlandse kassen is mogelijk, maar niet commercieel haalbaar. Dat is de conclusie van een langdurig onderzoek aan de Wageningen Universiteit. De afgelopen jaren is de vanilleprijs omhoog geschoten. Vorig jaar nog werd vanille in de media wel ‘het nieuwe goud’ genoemd. Toen steeg de prijs van de zoete, zwarte stokjes...

Spelen met het vriespunt

Spelen met het vriespunt

Inmiddels is het echt herfst geworden en veel ijssalons zijn nu gesloten. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen ijs meer gegeten wordt. De supermarkt staat er nog vol mee en de reclamefolders voor de feestdagen puilen uit met ijsdesserts. Je ziet ook alweer de advertenties verschijnen van restaurants waar je kan reserveren voor het kerstdiner....

Last-minute inschrijving mogelijk voor cursus ijsbereider

Last-minute inschrijving mogelijk voor cursus ijsbereider

Door enkele mutaties zijn er plaatsen vrij gekomen voor de cursus ijsbereider. U kunt zich nog last-minute inschrijven voor de cursussen die 14, 15 en 16 januari van start gaan. Voor 14 en 15 januari is in beide groepen één plaats vrijgekomen en in de groep die 16 januari start zijn er drie plaatsen vrijgekomen. Daarnaast start 31...

Zuivelvrij ijs gemaakt van kaki's

Zuivelvrij ijs gemaakt van kaki's

WellKit Food International Ltd brengt een nieuwe innovatie op ijsgebied: zuivelvrij ijs op basis van kaki. Het ijs komt onder het merk My Goodness in november op de markt in Nieuw Zeeland in de schappen van supermarktketen Countdown. "Tot nu toe gebruiken de grote spelers op het terrein van zuivelvrij-ijs soja, amandel en kokosnoot als basis," vertelt...

Vakblad IJs! – editie 45
Vakblad IJs! – editie 45

Februari 2019

Bekijk de inhoud
Bestel nu een gratis proefnummer

Bent u nog niet bekend met Vakblad IJS!
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang een gratis proefnummer.

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJS! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

Tuttofood

6 mei 2019 - 9 mei 2019

Lees meer

SIAL China

14 mei 2019 - 16 mei 2019

Lees meer

United Fresh

10 juni 2019 - 12 juni 2019

Lees meer