IJs

Uit dit dossier
NL IJs staat en maakt zich zichtbaar met logo

NL IJs staat en maakt zich zichtbaar met logo

Anderhalf jaar na de eerste gesprekken en precies 1 jaar na ondertekening van de intentieverklaring, is de Stichting Nederlandse IJsbereidingssector, kortweg NL IJs, een feit. Met als sterke basis het IJscentrum, de branchevereniging Ambachtelijk IJscentrum en het Gilde van SVH Meesterijsbereiders zijn de gesprekken met partners in volle gang. De eerste...

Studenten op zoek naar balans

Studenten op zoek naar balans

Hbo'ers van de opleiding Food Commerce & Technology aan Hogeschool Inholland waren 2 december op bezoek in het IJscentrum voor een practicum ijsbereiding. Jacques Vos leidde hen door het programma, dat bestaat uit een behoorlijke dosis theorie met technologische diepgang.

Ambachtelijke ijsbranche geschokt over uitzending Keuringsdienst van Waarde

Ambachtelijke ijsbranche geschokt over uitzending Keuringsdienst van Waarde

Vol verbazing keken ambachtelijke ijsbereiders naar de uitzending van Keuringsdienst van Waarde over ‘IJssalonijs’, het fabrieksijs dat in de schappen van de supermarkt ligt onder de noemer ‘ambachtelijk’. Waar vooraf gehoopt werd op het maken van een duidelijk onderscheid tussen het ijs van de retailgigant en een schepijsje van een ambachtelijke ijssalon,...

Matthijs Bollen maakt Hema hotdogijs

Matthijs Bollen maakt Hema hotdogijs

De Leidse ijsbereider Matthijs Bollen komt ook dit jaar weer met een bijzondere ijssmaak. Hij maakte Hema hotdogijs. Verschillende media, waaronder het Leids Dagblad, Hart van Nederland en Omroep West, besteedden aandacht aan dit aparte ijsje.

IJs met cressen en eetbare bloemen - Testdag Koppert Cress bij IJscentrum

IJs met cressen en eetbare bloemen - Testdag Koppert Cress bij IJscentrum

Onlangs was een delegatie van kweker Koppert Cress een dag te gast in het IJscentrum. Samen met vakdocent Hidde de Brabander gingen de experts in het kweken van kleine, smakelijke plantjes aan de slag met de combinatie cressen in ambachtelijk ijs. De uitkomsten worden verwerkt in diverse cursussen van het IJscentrum.

Vakblad IJs! – editie 53
Vakblad IJs! – editie 53

Het thema is trends. Met onder andere Trends 2021, IJssalon IJs-SOL en Convenienceproducten.

Bekijk de inhoud
Verpakkingsspecial 2020
Verpakkingsspecial 2020

De EVMI Verpakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

InterSICOP LIVEconnect 2021

1 maart 2021 - 28 maart 2021

Lees meer

Sigep 2021

15 maart 2021 - 17 maart 2021

Lees meer

Food Technology 2021

16 juni 2021 - 17 juni 2021

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea