IJs

Uit dit dossier
Fruit verwerken in variegato & decoratie

Fruit verwerken in variegato & decoratie

In vakblad IJs! 30 (juli 2015) staat een artikel over de verwerking van fruit in ijs. Fruit kan ook verwerkt worden in variegato of decoratie. Hier leest u de tips en trucs van Jacques Vos, manager IJscentrum. Variegato Als je de vruchten in een variegato heel wilt houden, zal het verwarmingsproces heel geleidelijk moeten verlopen. Gaat het te snel,...

Voorjaar 2016 - Wat gaat het worden?

Voorjaar 2016 - Wat gaat het worden?

We gaan dit jaar voor eerlijke grondstoffen en een eerlijk verhaal Het is elk jaar weer spannend of u nu de hele winter open bent geweest of dat bij u in maart de deur weer open gaat. Dit is de tijd van het jaar dat de klant het voorjaar wil gaan voelen en dat gaat gewoon niet zonder ambachtelijk ijs. De vakbeurzen zijn weer achter de rug en het is...

Hazelnoot: natuurlijke gezondheidsbommetjes

Hazelnoot: natuurlijke gezondheidsbommetjes

De wedstrijdsmaak van 2017 Of je nu mee doet aan de IJsvak-Wedstrijden of niet, hazelnootijs mag niet ontbreken in de vitrine van een ijssalon. Van alle nootsmaken die in het ambachtelijk ijs verwerkt worden, is hazelnoot wel de meest bekende en de meest verkochte. Walnoten hebben een meer uitgesproken smaak en de amandel weer wat milder. De hazelnoot...

Rauwe melk: grondstof met ziel

Rauwe melk: grondstof met ziel

Hoe ga je er mee om? Heel wat ijsbereiders bereiden hun ijs van ‘verse melk’, zeggen ze. Maar hoe vers is dat? Als je lang houdbare melk gebruikt klinkt dat best ongeloofwaardig.  Gepasteuriseerde melk is ook al heel wat dagen onderweg voordat het bij de eindverbruiker komt. Nee, echt vers is de melk die zo bij de boer vandaan komt,...

Vegan ijs

Vegan ijs

Hype of blijver? Veganisme is een levenswijze waarin gestreefd wordt naar het vermijden van het gebruik van dierlijke producten. Daarmee bedoelt men ten eerste delen van het dier en/of producten die daarvan vervaardigd zijn, zoals vlees, gelatine, leer, bont en wol. En ten tweede door dieren voortgebrachte producten, zoals zuivel, eieren en honing....

Vakblad IJs! – editie 47
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

Training VITAL2 risicobeoordeling allergenen

19 november 2019 - 19 november 2019

Lees meer

Anufood China

20 november 2019 - 22 november 2019

Lees meer

Open avond SVO vakopleiding Food - Houten

27 november 2019

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea