IJs

Uit dit dossier
Ambachtelijke ijsbranche geschokt over uitzending Keuringsdienst van Waarde

Ambachtelijke ijsbranche geschokt over uitzending Keuringsdienst van Waarde

Vol verbazing keken ambachtelijke ijsbereiders naar de uitzending van Keuringsdienst van Waarde over ‘IJssalonijs’, het fabrieksijs dat in de schappen van de supermarkt ligt onder de noemer ‘ambachtelijk’. Waar vooraf gehoopt werd op het maken van een duidelijk onderscheid tussen het ijs van de retailgigant en een schepijsje van een ambachtelijke ijssalon,...

Matthijs Bollen maakt Hema hotdogijs

Matthijs Bollen maakt Hema hotdogijs

De Leidse ijsbereider Matthijs Bollen komt ook dit jaar weer met een bijzondere ijssmaak. Hij maakte Hema hotdogijs. Verschillende media, waaronder het Leids Dagblad, Hart van Nederland en Omroep West, besteedden aandacht aan dit aparte ijsje.

IJs met cressen en eetbare bloemen - Testdag Koppert Cress bij IJscentrum

IJs met cressen en eetbare bloemen - Testdag Koppert Cress bij IJscentrum

Onlangs was een delegatie van kweker Koppert Cress een dag te gast in het IJscentrum. Samen met vakdocent Hidde de Brabander gingen de experts in het kweken van kleine, smakelijke plantjes aan de slag met de combinatie cressen in ambachtelijk ijs. De uitkomsten worden verwerkt in diverse cursussen van het IJscentrum.

Samenwerking Win Equipment en Nic Nederland

Samenwerking Win Equipment en Nic Nederland

Win Equipment B.V., leverancier van NISSEI-softijsmachines en -milkshakemachines, en Nic Nederland, leverancier van softijs- en milkshakegrondstoffen, hebben besloten om hun krachten te bundelen.

Partijen ondertekenen intentieverklaring voor Sectorhuis IJs

Partijen ondertekenen intentieverklaring voor Sectorhuis IJs

Teun Loonen (voorzitter branchevereniging), Theo Clevers (voorzitter Gilde) en Harry van der Zaag (directeur Lentiz |Cursus & Consult, namens IJscentrum) ondertekenden op 2 maart op Bakkersvak de intentieverklaring voor het vormen van het Sectorhuis IJs. Hierbinnen willen de partijen intensief samenwerken om ambachtelijk ijs te promoten en de sector...

Vakblad IJs! – editie 51
Vakblad IJs! – editie 51

Met onder andere IJssalon Lo Solé, Variëren met variegato en De mogelijkheden van stracciatella.

Bekijk de inhoud
Verpakkingsspecial 2020
Verpakkingsspecial 2020

De EVMI Verpakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

Horecava 2021

25 januari 2021

Lees meer

Open Huis Bakeplus

1 maart 2021

Lees meer

Bakkersvak 2021

7 maart 2021 - 9 maart 2021

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea