IJs
Uit dit dossier
Boek -12°C Gelato verschenen
Vandaag, 3 juni, verschijnt -12°C Gelato. Het nieuwe boek van SVH Meesterijsbereiders Bas van Haaren en Nils Hendrikse voor de hobbychef en professionele ijsbereider. Hierin laten ze zien dat er bij het maken van ijs ook pure wetenschap komt kijken. Ze combineren trendy recepten met diepgaande theorie.
Nieuwe voorzitter Gilde van SVH Meesterijsbereiders Luc Blok
Luc Blok van Luciano in Wassenaar heeft per 1 november 2021 Theo Clevers opgevolgd als voorzitter van het Gilde van SVH Meesterijsbereiders. Grote schoenen om te vullen? “Dat kun je wel zeggen! Theo is een persoonlijkheid, die goede praatjes had bij prijsuitreikingen. Maar om het in plat Haags te zeggen: ik kan ook lekker lullen.”
Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato
Binnenkort verschijnt er een nieuw boek over ijsbereiden, -12°C Gelato van Bas van Haaren en Nils Hendrikse. Het boek biedt een schat aan informatie voor de professionele ijsbereider, met techniek, recepten en de mooiste desserts.
De smaak van pistache
Babbi was als een van de grote spelers aanwezig op Sigep. Het bedrijf vierde het 70-jarig jubileum in alle uitingen op de stand. De historie van het bedrijf komt ook tot uitdrukking in hernieuwde aandacht voor de traditionele producten waar Babbi van oudsher sterk in is: hazelnoten en pistache.
IJssmaak Dolce Sinfonica centraal op Gelato Day
Europa viert op 24 maart voor de tiende keer Gelato Day. Deze dag staat er in heel Europa één ijssmaak centraal: Dolce Sinfonica (zoete symfonie). Dit is een initiatief van Artglace, de Europese branchevereniging voor ambachtelijk ijsbereiders.
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.
InschrijvenVakblad IJs! – editie 58

Het thema van dit nummer is grondstoffen/ingrediënten. Lees hier alle artikelen online.
Bekijk de inhoudMachinebouwspecial 2022

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verder