Artikelen
Ice This Day in het teken van ondernemerschap
Het opbouwen van je eigen merknaam en een klantenkring die merktrouw is, is van essentieel belang voor succesvolle bedrijven en organisaties. De afgelopen editie van Ice This Day – die dit jaar op 14 september plaatsvond – stond in het teken van het maken van meer omzet en professionaliseren.
Wat is signing?
Letterlijk genomen zegt de term het al: een signaal of een teken. De bekendste vormen van signing komen we tegen in het verkeer. Deze zijn goed ingeburgerd en men handelt naar de instructies die via pictogrammen worden gegeven. Ook voor de ijssalon is signing in te zetten.
Overwinteren na het coronaseizoen
Onzekerheid is troef in 2020. Gelukkig hebben we wel kunnen profiteren van een zomer met overwegend goed weer, een geluk bij een ongeluk. Je kunt dat natuurlijk van twee kanten bekijken: wat had ik omgezet als er geen corona was geweest, maar de benadering ‘hoe veel verder was de omzet weggezakt met ook nog een slechte zomer’ lijkt beter te helpen.
(Geen) afscheid
Jacques Vos. In mijn eerste week als hoofdredacteur Food hing een briesende Jacques Vos aan de lijn. Ik weet niet meer wat er fout was gegaan, hij had natuurlijk gelijk, maar ik dacht “dat wordt nog gezellig…” En dat werd het. Echt gezellig dus. Want de ergernis van Jacques kwam voort uit passie voor het vak en zijn eeuwige streven om de hele ijssector...
Zeeuwse horecabroers van vistaria De Fontein: ‘Gastvrijheid kost niks’
Ramon de Witte runt vistaria De Fontein in Westkapelle, zijn broer Pascal de naastgelegen brasserie. De verbouwde vistaria was net een week open toen de lockdown werd afgekondigd. De Zeeuwse horecabroers schakelden toen snel over op bezorging. Gelukkig komen de eerste Duitse vakantiegangers alweer een ijsje halen.
IJssalon slaat aan in internationale wijk van Brussel
Mokkatoff in Brussel vierde op 14 juli haar eerste verjaardag. Doordat de verkoop van ijs en frozen yoghurt van meet af aan goed verliep, kan de ijssalon rustig op zoek naar de gouden wintercombinatie en haar concept bijschaven. Tijdens de coronacrisis heeft men ook het succes van take-away ijs geproefd.