Artikelen
Chielato’s geluk

Chielato’s geluk

“Het gaat goed”, zegt Chiel van Maurik, van Chielato’s in Huizen met opluchting in zijn stem. Zaterdag 14 maart ging hij voor het eerst dit seizoen open, zondag 15 maart om 18.00 uur moest hij weer dicht. “Als lid van de VAIJ en van een VOC-groep ben ik gelijk in overleg gegaan over wat er nog wel zou kunnen.”

Van logistiekmanager naar ijsmaker

Van logistiekmanager naar ijsmaker

In Dwingeloo werd Sent Waninge vorig jaar de eigenaar van Fanelli’s. Sinds 2015 is hij ook al eigenaar van het nabijgelegen pannenkoekenhuis De Zaagkoele. Op zich niet zo opmerkelijk, ware het niet dat Waninge het grootste deel van zijn professionele leven iets compleet anders deed.

Intelligentia Taste Rooms: innovatief, experimenteel en creatief

Intelligentia Taste Rooms: innovatief, experimenteel en creatief

Met een ijscoupe geïnspireerd op Japanse kersenbloesem won Intelligentia Taste Rooms uit Eindhoven de Gouden IJscreatie 2020. Wat maakt deze zaak op Strijp S, die is genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2020, zo bijzonder?

Het witte goud in ijs

Het witte goud in ijs

De beurzen zijn achter de rug, de IJsVak-Wedstrijden zijn gestreden en het voorjaar staat weer voor de deur. Iedere ambachtelijke ijsbereider was er klaar voor en de eerste ijsliefhebbers stonden alweer in de rij om een vers gedraaid ijsje weg te likken, tot…, Covid-19 ook hier roet in het eten gooide.

IJsbereiden in de Restaurantkeuken

IJsbereiden in de Restaurantkeuken

Er zijn steeds meer chefs in de restaurantkeuken die zelf hun huisgemaakt ambachtelijk ijs maken. Wat zijn de verschillen met ijsbereiden in de ijssalon, en waar moet een chef op letten om goed ambachtelijk ijs te bereiden? In dit artikel de ins en outs over het maken van ambachtelijk ijs in de restaurantkeuken.

Who’s Johnny? - ‘Kwalitatief ijs, met een sociale impact’

Who’s Johnny? - ‘Kwalitatief ijs, met een sociale impact’

Als scheepsmanager proefde Haico Halbesma, alias Johnny, overal ter wereld ijs. Met de inspiratie die hij tijdens zijn reizen opdeed, opende hij een jaar geleden zijn ijssalon Johnny´s Gelato in Monnickendam. In april volgt een tweede filiaal in Zandvoort, met hetzelfde concept: “Kwalitatief ijs, met een sociale impact.”

Vakblad IJs! – editie 50
Vakblad IJs! – editie 50

Met onder andere Intelligentia Taste Rooms, Suikervervanger EQu, Fanelli’s en Asperge-ijs.

Bekijk de inhoud
Hygiënespecial 2020
Hygiënespecial 2020

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

Emondt KMI organiseert seminar ‘Het nieuwe verswinkelen’

7 juli 2020

Lees meer

Empack 2020

15 september 2020 - 17 september 2020

Lees meer

Gouden Gard 2020

13 oktober 2020

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea