Artikelen
Ice This Day in het teken van ondernemerschap

Ice This Day in het teken van ondernemerschap

Het opbouwen van je eigen merknaam en een klantenkring die merktrouw is, is van essentieel belang voor succesvolle bedrijven en organisaties. De afgelopen editie van Ice This Day – die dit jaar op 14 september plaatsvond – stond in het teken van het maken van meer omzet en professionaliseren.

Wat is signing?

Wat is signing?

Letterlijk genomen zegt de term het al: een signaal of een teken. De bekendste vormen van signing komen we tegen in het verkeer. Deze zijn goed ingeburgerd en men handelt naar de instructies die via pictogrammen worden gegeven. Ook voor de ijssalon is signing in te zetten.

Overwinteren na het coronaseizoen

Overwinteren na het coronaseizoen

Onzekerheid is troef in 2020. Gelukkig hebben we wel kunnen profiteren van een zomer met overwegend goed weer, een geluk bij een ongeluk. Je kunt dat natuurlijk van twee kanten bekijken: wat had ik omgezet als er geen corona was geweest, maar de benadering ‘hoe veel verder was de omzet weggezakt met ook nog een slechte zomer’ lijkt beter te helpen.

(Geen) afscheid

(Geen) afscheid

Jacques Vos. In mijn eerste week als hoofdredacteur Food hing een briesende Jacques Vos aan de lijn. Ik weet niet meer wat er fout was gegaan, hij had natuurlijk gelijk, maar ik dacht “dat wordt nog gezellig…” En dat werd het. Echt gezellig dus. Want de ergernis van Jacques kwam voort uit passie voor het vak en zijn eeuwige streven om de hele ijssector...

Positie(f)

Positie(f)

Afgelopen maanden sloeg ik regelmatig de krant open om er een artikel over ijs in aan te treffen. Soms ging het over industrieel ijs, maar steeds vaker pakken de media trends op het gebied van ambachtelijk bereid ijs op. Van gevestigde regionale kranten tot de grote dagbladen als Algemeen Dagblad en Telegraaf. Zelfs NU.nl en NOS.nl besteedden de afgelopen...

Zeeuwse horecabroers van vistaria De Fontein: ‘Gastvrijheid kost niks’

Zeeuwse horecabroers van vistaria De Fontein: ‘Gastvrijheid kost niks’

Ramon de Witte runt vistaria De Fontein in Westkapelle, zijn broer Pascal de naastgelegen brasserie. De verbouwde vistaria was net een week open toen de lockdown werd afgekondigd. De Zeeuwse horecabroers schakelden toen snel over op bezorging. Gelukkig komen de eerste Duitse vakantiegangers alweer een ijsje halen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Vakblad IJs! – editie 55
Vakblad IJs! – editie 55

De thema's van dit nummer zijn ijsmachines en overwinteren. Lees hier alle artikelen online.

Bekijk de inhoud
Hygiënespecial 2021
Hygiënespecial 2021

De Hygiënespecial 2021 is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vakblad IJs Digitaal
Vakblad IJs Digitaal

Lees hier de tweede editie van Vakblad IJs Digitaal.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Agenda

Ice this Day 2021

14 september 2021 - 14 september 2021

Lees meer

Gouden Gard

12 oktober 2021

Lees meer

Intrafood

27 oktober 2021 - 28 oktober 2021

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea