Artikelen
Wat is signing?

Wat is signing?

Letterlijk genomen zegt de term het al: een signaal of een teken. De bekendste vormen van signing komen we tegen in het verkeer. Deze zijn goed ingeburgerd en men handelt naar de instructies die via pictogrammen worden gegeven. Ook voor de ijssalon is signing in te zetten.

Overwinteren na het coronaseizoen

Overwinteren na het coronaseizoen

Onzekerheid is troef in 2020. Gelukkig hebben we wel kunnen profiteren van een zomer met overwegend goed weer, een geluk bij een ongeluk. Je kunt dat natuurlijk van twee kanten bekijken: wat had ik omgezet als er geen corona was geweest, maar de benadering ‘hoe veel verder was de omzet weggezakt met ook nog een slechte zomer’ lijkt beter te helpen.

Positie(f)

Positie(f)

Afgelopen maanden sloeg ik regelmatig de krant open om er een artikel over ijs in aan te treffen. Soms ging het over industrieel ijs, maar steeds vaker pakken de media trends op het gebied van ambachtelijk bereid ijs op. Van gevestigde regionale kranten tot de grote dagbladen als Algemeen Dagblad en Telegraaf. Zelfs NU.nl en NOS.nl besteedden de afgelopen...

(Geen) afscheid

(Geen) afscheid

Jacques Vos. In mijn eerste week als hoofdredacteur Food hing een briesende Jacques Vos aan de lijn. Ik weet niet meer wat er fout was gegaan, hij had natuurlijk gelijk, maar ik dacht “dat wordt nog gezellig…” En dat werd het. Echt gezellig dus. Want de ergernis van Jacques kwam voort uit passie voor het vak en zijn eeuwige streven om de hele ijssector...

Zeeuwse horecabroers van vistaria De Fontein: ‘Gastvrijheid kost niks’

Zeeuwse horecabroers van vistaria De Fontein: ‘Gastvrijheid kost niks’

Ramon de Witte runt vistaria De Fontein in Westkapelle, zijn broer Pascal de naastgelegen brasserie. De verbouwde vistaria was net een week open toen de lockdown werd afgekondigd. De Zeeuwse horecabroers schakelden toen snel over op bezorging. Gelukkig komen de eerste Duitse vakantiegangers alweer een ijsje halen.

IJssalon slaat aan in internationale wijk van Brussel

IJssalon slaat aan in internationale wijk van Brussel

Mokkatoff in Brussel vierde op 14 juli haar eerste verjaardag. Doordat de verkoop van ijs en frozen yoghurt van meet af aan goed verliep, kan de ijssalon rustig op zoek naar de gouden wintercombinatie en haar concept bijschaven. Tijdens de coronacrisis heeft men ook het succes van take-away ijs geproefd.

Vakblad IJs! – editie 54
Vakblad IJs! – editie 54

Het thema van dit nummer van Vakblad IJs is grondstoffen. Lees hier alle artikelen online.

Bekijk de inhoud
Hygiënespecial 2021
Hygiënespecial 2021

De Hygiënespecial 2021 is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vakblad IJs Digitaal
Vakblad IJs Digitaal

Lees hier de tweede editie van Vakblad IJs Digitaal.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

Cursus Food & Business Marketing

2 september 2021

Lees meer

Cursus Zuiveltechnologie

2 september 2021

Lees meer

Empack 2021

8 september 2021 - 9 september 2021

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea