Hygiëne

Uit dit dossier
EU eist terughaalacties van voedingsmiddelen met ethyleenoxide

EU eist terughaalacties van voedingsmiddelen met ethyleenoxide

Na onder andere druk van voedselwaakhond foodwatch, gaat de Europese Commissie een grote terughaalactie uitvoeren van producten met het levensmiddelenadditief E410 (johannesbroodpitmeel), die (mogelijk) verontreinigd zijn met ethyleenoxide.

Lancering Hygiënespecial 2021 online magazine

Lancering Hygiënespecial 2021 online magazine

De Hygiënespecial van 2021 is nu te lezen als online magazine. Het blad staat wederom vól met hygiënenieuws uit alle food branches, van vlees tot ijs, met zowel inzichten uit de wetenschap als aandacht voor diverse bedrijven.

Hygiënetips voor softijs

Hygiënetips voor softijs

“Het mooie weer staat voor de deur en dat betekent: ijsjes verkopen. En met de stijgende temperaturen, stijgt ook mijn omzet. Ik werk met een softijsmachine om een lekker luchtig ijsje te maken, maar hoe ga ik hier hygiënisch mee om?” We vragen tips aan Harry van Etten, inspecteur hygiëne bij FoodBase.

Temperatuurcheck: onderbelicht, wel verplicht

Temperatuurcheck: onderbelicht, wel verplicht

In de nieuwe Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding is een aantal zaken gewijzigd. Zoals het monitoren en meten van pasteuriseerapparatuur. Een onderbelicht onderwerp, want kalibreren, is dat nu echt nodig? Waarom is ‘ongeveer 85 graden’ niet voldoende? Wanneer moet je verifiëren dat je ketel de juiste temperaturen meet? Ambachtelijk IJscentrum...

Toegevoegde waarde van etikettering

Toegevoegde waarde van etikettering

Het is lekker weer, de mensen gaan er weer op uit en komen graag bij u een ijsje halen. Alleen in deze bijzondere tijden willen ze ook vaker thuis genieten van culinaire lekkernijen. U krijgt dan ook steeds vaker de vraag of uw ijs ook in grotere porties kan worden aangekocht voor thuis. Daarnaast wilt u misschien ook graag de groothandel gaan bedienen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Vakblad IJs! – editie 58
Vakblad IJs! – editie 58

Het thema van dit nummer is grondstoffen/ingrediënten. Lees hier alle artikelen online.

Bekijk de inhoud
Machinebouwspecial 2022
Machinebouwspecial 2022

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vakblad IJs Digitaal
Vakblad IJs Digitaal

Lees hier de tweede editie van Vakblad IJs Digitaal.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Agenda

Webwinkel Vakdagen 2022

29 juni 2022 - 30 juni 2022

Lees meer

Gastvrij Rottterdam 2022

19 september 2022 - 21 september 2022

Lees meer

Vakbeurs Foodspecialiteiten 2022

26 september 2022 - 27 september 2022

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea