Hygiëne

Uit dit dossier
Nieuw interieur? Zes tips voor een voedselveilige keuze

Nieuw interieur? Zes tips voor een voedselveilige keuze

Bij een verbouwing moet je als ondernemer veel keuzes maken. Welke aannemer, welk materiaal, hoeveel koelvitrines en schappen en welk kassasysteem? Het is raadzaam ook de voedselveiligheid hierin mee te nemen. Hier zijn zes tips voor voedselveiligheid om rekening mee te houden.

Minister Schouten stelt orde op zaken bij NVWA

Minister Schouten stelt orde op zaken bij NVWA

Minister Carola Schouten (LNV) treft ingrijpende maatregelen bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) naar aanleiding van het gefaalde ict-project Inspect dat dit jaar werd stopgezet. Dat laat de minister weten in een brief aan de Tweede Kamer.

Nederland heeft te weinig zicht op voedselveiligheidsrisico’s

Nederland heeft te weinig zicht op voedselveiligheidsrisico’s

Een veel gestructureerdere aanpak is nodig om onnodige schade aan de volksgezondheid te voorkomen. Een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid bevat een duidelijke conclusie: het voedselveiligheidsmanagement in Nederland functioneert onder de maat.

Nieuw voedselveiligheidsinstituut van start

Nieuw voedselveiligheidsinstituut van start

Maandag 3 juni was de officiële opening van het nieuwe instituut Wageningen Food Safety Research, dat op 1 juni 2019 officieel van start ging. Wageningen Food Safety Research (WFSR) is het nieuwe instituut voor voedselveiligheid in Nederland.

Fabrikanten zoeken de randen op

Fabrikanten zoeken de randen op

Voedingsmiddelentechnoloog IJsbrand Velzeboer denkt dat de dreiging voor de voedselveiligheid groeit. “Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel stelt dat er geen verband bestaat tussen prijsdruk en voedselveiligheid. Ik constateer het tegenovergestelde: fabrikanten zoeken de randen op.”

Vakblad IJs! – editie 46
Bestel nu een gratis proefnummer

Bent u nog niet bekend met Vakblad IJs!
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang een gratis proefnummer.

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

Gastvrij Rotterdam 2019

23 september 2019 - 25 september 2019

Lees meer

Vakbeurs Foodspecialiteiten

30 september 2019 - 1 oktober 2019

Lees meer

Cursus allergenen management

3 oktober 2019 - 3 oktober 2019

Lees meer