Hygiëne
Uit dit dossier
Voedselveilig werken tijdens een personeelstekort
Hygiënisch werken is sinds corona belangrijker dan ooit. In tijden van personeelskrapte is het een uitdaging om voedselveilig te blijven werken. Henk van Liempd, hygiëne-adviseur van Foodbase geeft tips hoe je de hygiënestandaard hoog houdt.
EU eist terughaalacties van voedingsmiddelen met ethyleenoxide
Na onder andere druk van voedselwaakhond foodwatch, gaat de Europese Commissie een grote terughaalactie uitvoeren van producten met het levensmiddelenadditief E410 (johannesbroodpitmeel), die (mogelijk) verontreinigd zijn met ethyleenoxide.
Lancering Hygiënespecial 2021 online magazine
De Hygiënespecial van 2021 is nu te lezen als online magazine. Het blad staat wederom vól met hygiënenieuws uit alle food branches, van vlees tot ijs, met zowel inzichten uit de wetenschap als aandacht voor diverse bedrijven.
Hygiënetips voor softijs
“Het mooie weer staat voor de deur en dat betekent: ijsjes verkopen. En met de stijgende temperaturen, stijgt ook mijn omzet. Ik werk met een softijsmachine om een lekker luchtig ijsje te maken, maar hoe ga ik hier hygiënisch mee om?” We vragen tips aan Harry van Etten, inspecteur hygiëne bij FoodBase.
Temperatuurcheck: onderbelicht, wel verplicht
In de nieuwe Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding is een aantal zaken gewijzigd. Zoals het monitoren en meten van pasteuriseerapparatuur. Een onderbelicht onderwerp, want kalibreren, is dat nu echt nodig? Waarom is ‘ongeveer 85 graden’ niet voldoende? Wanneer moet je verifiëren dat je ketel de juiste temperaturen meet? Ambachtelijk IJscentrum...