Ingrediënten

Uit dit dossier
Samenwerking Fairtrade en Chocolatemakers

Samenwerking Fairtrade en Chocolatemakers

Chocolatemakers en Fairtrade Nederland gaan samenwerken. Beide organisaties zetten zich al jaren in voor een betere betaling voor cacao-boeren. Vanaf nu trekken ze hier samen nog actiever in op. Vanaf 28 april zijn de eerste Fairtrade gecertificeerde chocoladerepen verkrijgbaar.

‘Experimenteer eens met eigen wafels of koekjes’

‘Experimenteer eens met eigen wafels of koekjes’

Meester Patissier Hidde de Brabander werkt bij het IJscentrum en doet niets liever dan verschillende disciplines combineren. Niet gek dus dat hij de ‘transportmiddelen’ van ijs eens onder de loep neemt. “Netto gezien is het namelijk zo’n 10 tot soms wel 50 procent van je hapje. Experimenteer daarom eens en maak daarmee je ijsje exclusiever."

EQu heeft alle voordelen van suiker

EQu heeft alle voordelen van suiker

Suikervervanging in schepijs was nooit succesvol, maar nu is er EQu. Bakkerij- en ijsgrondstoffengroothandel Hefe van Haag presenteerde deze nieuwe suikervervanger tijdens hun ‘Gelato Days’, in februari. “We hebben eindelijk een product in handen dat vergelijkbaar is met suiker.”

Eindeloos genieten van je aardbeienijsje: het smelt niet

Eindeloos genieten van je aardbeienijsje: het smelt niet

Drooggevroren aardbeipoeder zou wel eens het ei van Columbus kunnen zijn voor ijsfabrikanten. Onderzoekers van de Agricultural Research Service (ARS), het onderzoeksbureau van het Amerikaanse ministerie van landbouw, ontdekten dat drooggevroren fruitpoeders de structuur en smaak van ijs verbeteren. Simpel gezegd: het ijs smelt niet en blijft beter...

Hefe van Haag lanceert natuurlijke suikervervanger EQu

Hefe van Haag lanceert natuurlijke suikervervanger EQu

Bakkerij- en ijsgrondstoffen groothandel Hefe van Haag presenteerde op de huisbeurs voor ijsbereiders, de ‘Gelato Days’, het product EQu. Dit poederproduct is een puur natuurlijke suikervervanger en voldoet volledig aan de nieuwe EU-doelstellingen om suiker in bijvoorbeeld schepijs met minimaal 30 procent te reduceren.

Vakblad IJs! – editie 50
Vakblad IJs! – editie 50

Met onder andere Intelligentia Taste Rooms, Suikervervanger EQu, Fanelli’s en Asperge-ijs.

Bekijk de inhoud
Hygiënespecial 2020
Hygiënespecial 2020

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

Empack 2020

15 september 2020 - 17 september 2020

Lees meer

Gouden Gard 2020

13 oktober 2020

Lees meer

AgriFoodInnovation Event

25 november 2020 - 26 november 2020

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea