Ingrediënten

Uit dit dossier
Nederland grootste importeur van cacaobonen ter wereld

Nederland grootste importeur van cacaobonen ter wereld

Nederland is de grootste importeur van cacaobonen in de wereld. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het CBS. In 2018 importeerde Nederland 1,1 miljard kg cacaobonen. In tien jaar tijd is die hoeveelheid verdubbeld; in 2008 importeerde Nederland 0,56 miljard kg.   Ongeveer de helft van de cacaobonen die Nederland importeert komt uit Ivoorkust. Ook...

Ruim twee derde van ‘s werelds macadamianoten afkomstig van één Australische boom

Ruim twee derde van ‘s werelds macadamianoten afkomstig van één Australische boom

Ruim twee derde van alle macadamianoten ter wereld komt uit Hawaï. Kijk je iets verder terug in de historie en het genoom, dan blijken al die noten te herleiden tot één enkele macadamiaboom in Australië.

Hartstichting ontevreden over zoutreductie

Hartstichting ontevreden over zoutreductie

De Hartstichting vindt dat de voedingsindustrie en het Ministerie van VWS te weinig doen om de ambities van het Akkoord Verbetering Productsamenstelling te halen. Hierdoor laten zij substantiële oplossingen liggen voor gezondheidsrisico's, zoals een hoge bloeddruk. Daarom bood de stichting 3 juni een petitie aan in de Tweede Kamer.

Variëren met koffie-ijs

Variëren met koffie-ijs

Koffie is hip, veelzijdig en een van de meest populaire dranken in wereld. En nergens wordt zo veel koffie gedronken als in Nederland: 2,4 koppen per dag per hoofd van de bevolking. Koffie-ijs daarentegen doet het minder goed, terwijl er duizend-en-een mogelijkheden zijn om met de smaak van koffie te variëren.

Op bezoek bij Cremerie François

Op bezoek bij Cremerie François

Christophe Penneman nodigde de redactie van Vakblad IJs uit voor een atelierbezoek bij zijn cremerie François. Dit ter ere van de opening van zijn derde ijssalon, in Knokke. Een uitnodiging om achter de schermen te kijken bij een van de oudste ijssalons in België? Dat slaan we natuurlijk niet af!

Vakblad IJs! – editie 48
Vakblad IJs! – editie 48

Met ijsseminar Laan Heiloo, Ijssalon De Zoete Inval, Grondstof belicht en Hygiënecode 2020

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

Food Ingredients 2019

3 december 2019 - 5 december 2019

Lees meer

Open avond SVO vakopleiding food Rotterdam

10 december 2019

Lees meer

Open avond SVO vakopleiding food Rijswijk

11 december 2019

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea