Ondernemen

Uit dit dossier
NL IJS naam van sectorhuis voor ambachtelijke ijsbereiding

NL IJS naam van sectorhuis voor ambachtelijke ijsbereiding

Na een lange voorbereidingstijd is het zover: het sectorhuis voor de ambachtelijke ijsbereiding ziet binnenkort het licht. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de statuten. Vanaf medio november is NL IJS de naam van hét virtuele clubhuis van de ambachtelijke ijsbereidingssector. Met de nieuwe stichting willen de aangesloten clubs zich sterk maken...

Ondernemers krijgen langer de tijd om belastingschuld af te lossen

Ondernemers krijgen langer de tijd om belastingschuld af te lossen

Ondernemers die wegens corona uitstel van betaling van belastingen hebben gekregen, krijgen langer de tijd om hun opgebouwde belastingschuld af te lossen. Zij krijgen nu 36 maanden de tijd om de belastingschuld terug te betalen en hoeven pas vanaf 1 juli 2021 terug te betalen. Daarnaast kunnen ondernemers die al eens uitstel hebben aangevraagd, hun...

Uitstel van btw-betaling alleen mogelijk ná het doen van btw-aangifte

Uitstel van btw-betaling alleen mogelijk ná het doen van btw-aangifte

Vandaag, 30 april, is de deadline voor het indienen en betalen van de btw-aangifte over het eerste kwartaal. De Belastingdienst ziet dat het aantal aangiftes enigszins achterloopt en roept ondernemers op om vandaag alsnog (kwartaal)aangifte btw te doen. Zonder aangifte kunnen ondernemers namelijk geen uitstel van betaling aanvragen vanwege de coronacrisis.

Stappenplan voor goed werkgeverschap

Stappenplan voor goed werkgeverschap

Als het draait om goede mensen binnen krijgen en houden, sta je als foodondernemer soms voor grote uitdagingen. Hoe word je een goede werkgever? Yolanda van der Niet, HR-adviseur, coach en eigenaar van Nika Coaching, maakt het heel praktisch: in zes stappen word je als ondernemer een goede werkgever.

Ambachtelijk IJscentrum verwacht komend weekend extra handhaving

Ambachtelijk IJscentrum verwacht komend weekend extra handhaving

Volgens de voorspellingen wordt het komend weekend mooi weer. Dan kan het moeilijk zijn om de drang te weerstaan om de stoeltjes buiten te zetten. Maar de coronamaatregelen voor de horeca zijn verlengd naar 28 april (en wellicht ook de meivakantie). Daarom roept de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum haar leden en alle andere ijsbereiders van...

Vakblad IJs! – editie 51
Vakblad IJs! – editie 51

Met onder andere IJssalon Lo Solé, Variëren met variegato en De mogelijkheden van stracciatella.

Bekijk de inhoud
Hygiënespecial 2020
Hygiënespecial 2020

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

AgriFoodInnovation Event

25 november 2020 - 26 november 2020

Lees meer

Horecava 2021

11 januari 2021 - 14 januari 2021

Lees meer

Open Huis Bakeplus

1 maart 2021

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea