Boeken
Uit dit dossier
De aardappeleters – Hoe twintig gerechten de wereld veroverden
In het boek ‘De aardappeleters’ geven Joost Engelberts, Joris Vermeer en Bas Zwartepoorte meer informatie over de wereldberoemde gerechten die Nederlanders veel eten. Bijvoorbeeld sushi, schnitzel en steak. Ze zijn inmiddels zo gewoon dat we er niets meer over weten zoals waar komen ze vandaan en waarom zijn ze zo beroemd?
F*ck de prijs, leve de service
Met F*ck de prijs, leve de service wil auteur Paul Moers laten zien dat bedrijven het niveau van hun service vaak overschatten en niet in de gaten hebben waar ze tekortschieten. Excellente service biedt veel meer kansen dan bedrijven nu zien en klanten zitten daar echt op te wachten.
Smaakspoken - Het geheim van de zeven smaken
Daan Faber schreef het kinderboek ‘Smaakspoken’. Het is bedoeld voor kinderen van zes tot en met negen jaar oud. Het gaat over een meisje, genaamd Puck, zij is negen jaar oud en groeit op alleen met haar vader, chef Maro.
Boekrecensie: De Ark van de Smaak
“Het is een verzameling van zaken die waarde hebben.” Zo staat het in de inleiding. En zo voelt het ook. Van Boerentenen en Heilige boon (het boek begint met akkerbouw) tot Vlaardings ijzerkoekje en vergeten vleeswaren (ambachtelijke producten).
Ingelepeld
Tim Spector is professor genetische epidemiologie aan het King’s College in London. ‘Ingelepeld’ is zijn derde boek. Hierin trekt hij huidige voedingsrichtlijnen, -wetenschap en -advies in twijfel. Sterker nog: hij bekritiseert ook zijn eigen eerdere bevindingen als wetenschapper en auteur van vele papers.