De Tuinkamer - Natuur op je bord

De Tuinkamer_boekcover

In restaurant De Tuinkamer in het Overijsselse Schuinesloot bepaalt de rijkdom van de tuin wat er op tafel komt. Chef Alwin Leemhuis gebruikt de bloemen, groenten, kruiden, knollen en wortels uit de Tuinen. In het kookboek Restaurant De Tuinkamer - natuur op je bord inspireert hij samen met Gitta Luiten de lezer om te koken met wat de natuur te bieden heeft.

Alwin Leemhuis was eerder chef van Librije’s Zusje waar hij twee Michelinsterren kreeg. Nu staat hij in de oude kas van De Tuinkamer. Het restaurant ligt in de Priona Tuinen, die in de jaren zeventig zijn ontworpen door kunstenaars Henk Gerritsen en Anton Schlepers. Hier groeien ruim 5.000 verschillende soorten planten, die Leemhuis gebruikt voor zijn gerechten.

Het kookboek Restaurant De Tuinkamer laat zien hoe je kunt koken met wat de natuur te bieden heeft. Het boek bevat recepten als aardpeer-kaviaar, tahin van zonnebloempitten, in walnootolie gegaarde zeeduivel en sappen van vlierbloesem, dahlia en chrysant. Daarnaast geeft het boek tips over het kweken van planten in de moestuin of op het balkon. Hierdoor is De Tuinkamer - natuur op je bord zowel een kookboek als een (moes)tuingids.

ISBN: 9789464041415 | Prijs: 42,99

Dit boek is te koop bij Libris of andere lokale boekhandels. Steun de boekhandel en koop lokaal! 

 

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Samengeraapte maar mooie anekdotes

Samengeraapte maar mooie anekdotes

“Dit boek is alle kanten op gegaan”, schrijft Jacques Meerman in het laatste hoofdstuk van Eetgenot. En daarmee neemt hij mij dan toch voor zich in. Want al lezende vond ik het boek een onsamenhangende verzameling van allerlei onderwerpen en anekdotes over voeding.

Marketing voor ondernemers met lef

Marketing voor ondernemers met lef

Veel ondernemers proberen klanten te lokken door hun kennis te delen. Helemaal verkeerd schrijft Aartjan van Erkel in zijn nieuwe boek Nummer 1. Hij gelooft dat je niet je kennis gratis moet delen, maar moet entertainen. “Stop met teachen, begin met teasen.”

De Verstandige Kock

De Verstandige Kock

De Verstandige Kock is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek uit de zeventiende eeuw. Hierin staan culinaire gerechten van de Lage Landen uit deze perdiode. Twintig recepten uit dit boek zijn nu bewerkt voor de moderne keuken.  Het kookboek De Verstandige Kock werd in 1669 als sluitstuk opgenomen in het driedelige ‘Het Vermakelijck...