IJssalon
Uit dit dossier
Vierde generatie zorgt voor vierde transformatie in ijssalon De Hoop
“Dit kan echt alleen maar jouw zaak zijn”, zeggen collega-ijsbereiders lachend wanneer ze de vernieuwde winkel van ijssalon De Hoop in Blaricum binnenstappen. Roze plafonds, een terrazzovloer en als eyecatcher een joekel van een centraal geplaatste, ronde vitrine: een ijspodium. Eigenaresse Caroline Kooij straalt ervan. “Het was tijd voor vernieuwing.”
7 energiebesparingstips voor je schepijsvitrine
Door een paar kleine aanpassingen in je werkwijze, kun je vandaag al aan de slag met het besparen van energie. Van de VAIJ (Vereniging Ambachtelijk IJscentrum) kregen we deze 7 energiebesparingstips voor je schepijsvitrine.
Gelato Giuliano profiteert van vakantiesfeer
Koud een half jaar na de start van ijssalon Gelato Giuliano in Antwerpen werd eigenaar Julien Limbach in 2021 uitgeroepen tot beste ijsbereider van België. Met ijs van eekhoorntjesbrood en andere klassieke en creatieve smaakcombinaties maakt deze ijssalon naam. “Door de hoge kwaliteit van ingrediënten zijn de mensen bereid 4 euro per bol te betalen.”
’t Madeliefje floreert dankzij gunstige ligging
Na de zoveelste crisis in de melkveehouderij besloot de familie Vanassche uit het Vlaamse Diksmuide te starten met de verkoop van ijs gemaakt van melk uit hun eigen melkveehouderij. Door de gunstige ligging aan een fiets- en wandelroute, trekt ijssalon ‘t Madeliefje in de zomer veel toeristen.
IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum
Venezia is een van de oudste en bekendste Italiaanse ijssalons in Nederland. In 2011 was eigenaar Carlo de Lorenzo genoodzaakt om met het familiebedrijf te stoppen. Sinds juni van 2021 is de ijssalon in jaren zestig-stijl herbouwd in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. “Ik word elke keer weer emotioneel als ik hier ben.”