‘Golden Dreams’-ijs staat centraal op derde dag IJs-Vak

Golden Dreams

De invulling van de derde dag van IJs-Vak is bekend. De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum meldt dat deze dag in het teken staat van het Golden Dreams-ijsje. Dit is de smaak voor de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs en het goede doel.

Björn Cocu van Intelligentia Taste Rooms ontwikkelde het ‘Goldens Dreams’-ijs. Een ijsje met gold kiwi, mango en frisse touch van limoen. Op 24 maart, de Europese dag van het ambachtelijk ijs, verkopen ijsmakers dit ijsje en doneren de opbrengst aan het project ‘Maximaal bewegen’ voor het Prinses Máxima Centrum.

Ambachtelijk IJs

De derde dag van IJs-Vak staat in het teken van dit speciale ijsje. Op het wedstrijdpodium wordt vanaf 12:00 uur het ‘Golden Dreams’ ijsje gemaakt. Deelnemers van DreamRides zijn hierbij aanwezig en vertellen over het Prinses Maxima Centrum en het specifieke programma waar de donaties naar toegaan. Ook vindt er een workshop 'Variegati maken' plaats. Ter plekke wordt een vruchtenvariegato gemaakt van de gold kiwi, mango en limoen. Deze kunnen ijsmakers ook gebruiken voor het ‘Golden Dreams’-ijs.

Golden Dreams

Om 14:00 uur maakt ijsmaker Mastos Aerdt nogmaals het ‘Golden Dreams’-ijsje gemaakt, maar dan zonder toegevoegde suikers. Hij laat zien en proeven dat ijs zonder toegevoegde suikers net zo lekker kan zijn en dat dit de structuur en de schepbaarheid van het ijs niet beïnvloedt. Met een speciale combinatie van polydextrose, isomalt, sucralose en voedingsvezels kunnen ijsmakers snel en gemakkelijk ijs maken. Tijdens deze demo gaat Aerdts ook in op de zin en onzin van suikervrij en suikerarm ijs.

IJs-Vak

IJs-Vak vindt samen met Bakkersvak plaats op 5, 6 en 7 maart in Evenementenhal Gorinchem. IJsbereiders kunnen hier terecht voor inspiratie, nieuwe vaktechnieken, machines en grondstoffen van bekende en nieuwe leveranciers. De eerste twee dagen staan in het teken van de IJsVak Wedstrijden. 
Registreer hier gratis je bezoek aan IJs-Vak. Gebruik code MP1192

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Programma Europese Dag van het Ambachtelijk IJs

Programma Europese Dag van het Ambachtelijk IJs

Morgen, op 24 maart, is het de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs. Op het programma staat onder andere de verkoop van het Golden Dreams-ijsje voor het Prinses Máxima Centrum en live muziek van twee winnaars van het Prinses Christina Concours.

Zo werkt alcohol in je ijs

Zo werkt alcohol in je ijs

Steeds meer ijsbereiders zijn benieuwd naar de mogelijkheden om alcohol in het ijs te verwerken. Wat is het effect en hoe zorg je voor balans in je receptuur? Dat vergt ‘puzzelwerk’. Houd je hoofd daarom helder als je met alcohol in ijs aan de slag gaat.

Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Zes ijssalons maken kans op de titel IJssalon van het Jaar 2023. Zij krijgen tussen nu en eind mei bezoek van verschillende professionals. Half juni maakt Vereniging Ambachtelijk IJscentrum bekend welke ijssalon wint.