Luc Blok maakt beste meesterlijke ijsje

Luc Blok_Foto via Clara

Tijdens Vakbeurs Bakkersvak en IJs-Vak gingen de SVH Meesterijsbereiders op zoek naar het beste meesterlijke ijsje. Bezoekers konden stemmen op hun favoriet en bepaalden dat Key West Lemon Pie van Luc Blok het lekkerste ijsje was.

Zondag 5 maart konden de bezoekers van de beurs de hele dag meesterlijke ijsjes proeven en hun stem uitbrengen. Veel bezoekers deden echt hun best en probeerden drie, vier of zelfs vijf smaken uit de vitrine. Om 16.00 uur waren er al 350 voorkeursstemmen ingeleverd. Na het tellen van alle stemmen, kwam Luc Blok als winnaar uit de bus.

Meesterlijke ijsje

Voor het meesterlijke ijsje creëerde Blok de smaak Key West Lemon Pie. Hij haalde de inspiratie voor dit ijsje uit een van zijn vakanties in Florida. Daar at hij een stuk Lemon Pie en hij vond dat die smaak in een ijsje gevangen moest worden. Zo gezegd, zo gedaan en dat resulteerde in het winnende ijsje voor 2023.

De Key West Lemon Pie bestaat uit citroen sorbetijs, aangevuld met melkmix met daar doorheen een witte chocolade ganache met brokken koek. Voor de garnering gebruikte Blok een Italiaans merengue schuim, waarbij hij met de brander de bovenkant te karamelliseerde.

Wil jij dit gekozen meesterlijk ijsje ook eens uitproberen? Dat kan want het recept is te downloaden bij het Ambachtelijk IJscentrum.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
9.000 bezoekers op Bakkersvak & IJs-Vak

9.000 bezoekers op Bakkersvak & IJs-Vak

De tiende editie van Bakkersvak & IJs-Vak op 5, 6 en 7 maart werd bezocht door 9.000 professionals, laat beursorganisator Easyfairs weten. Dat zijn er fors meer dan de laatste editie in 2020. “Wij hebben intens genoten van elk moment. De sfeer was meer dan goed, het bruiste van de (nieuwe) activiteiten en exposanten waren erg te spreken over de bezoekerskwaliteit”,...

SVH Meesterijsbereiders op IJs-Vak: ijsontbijt, workshop en ijsbuffet

SVH Meesterijsbereiders op IJs-Vak: ijsontbijt, workshop en ijsbuffet

De SVH Meesterijsbereiders waren duidelijk aanwezig op IJs-Vak. Ze trapten de beurs af met het ijsontbijt, streden om het beste meesterlijke ijsje, gaven de workshop ‘Desserts maken’ en verzorgden een Meesterlijk IJsbuffet op het IJsVak Gala.

Laatste dag IJs-Vak in het teken van Golden Dreams-ijs

Laatste dag IJs-Vak in het teken van Golden Dreams-ijs

Op de derde dag van IJs-Vak stond het ‘Golden Dreams’-ijs centraal. Björn Cocu van Intelligentia Taste Rooms ontwikkelde het Golden Dreams-ijs. Een ijsje met gold kiwi, mango en frisse touch van limoen.