Chocolade
Uit dit dossier
Patisserie de Rouw steunt KiKa
Patisserie de Rouw in Vught steunt de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKA). Hiervoor ontwikkelde de patisserie een melkchocoladereep met hazelnoten. De helft van de opbrengst van de KiKa-chocoladereep gaat naar dit goede doel.
Winnaars Belgium Chocolate Awards 2021
De winnaars van de Belgium Chocolate Awards 2021 zijn bekend. Deze Belgische vakwedstrijd gaat op zoek naar het chocoladetalent van vandaag en morgen. Zowel studenten als professionals gingen aan de slag met het thema Olympische Spelen. Dit leidde tot 41 creaties met veel Aziatische smaken.
Belgische chocolatier maakt bonbons geïnspireerd door coronavaccins
Ook de Belgen zitten middenin de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus. Chocolatier Fangio De Baets van Chocolaterie Pralinette in Brugge laat zich hier door inspireren en brengt speciale bonbons op de markt. Met namen als Astra Zero, Spoedniet en Modernia verwijzen deze naar de coronavaccins.
NBOV introduceert beeldmerk Dé Ambachtelijke Chocolatier
NBOV introduceert het beeldmerk Dé Ambachtelijke Chocolatier. Hiermee kunnen chocolatiers die NBOV-lid zijn aan hun klanten laten zien dat zij dé ambachtelijke chocolatier zijn. Maart 2020 introceerde de brancheorganisatie al de beeldmerken Dé Ambachtelijke Bakker en Dé Ambachtelijke Banketbakker.
Patisserie de Rouw breidt paasassortiment uit met COKIP-19
Dit jaar speelt Patisserie de Rouw met het paasassortiment in op de actualiteit. Aan het assortiment van chocoladefiguren is de COKIP-19 met een mondmasker toegevoegd. Een knipoog naar de huidige COVID-19 situatie.
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.
InschrijvenVakblad IJs! – editie 58

Het thema van dit nummer is grondstoffen/ingrediënten. Lees hier alle artikelen online.
Bekijk de inhoudMachinebouwspecial 2022

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verder