Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

Coco & Sebas persbericht

Het chocolademerk Coco & Sebas neemt zestien winkels van Leonidas over. Het Brabantse bedrijf heeft overeenstemming bereikt over de doorstart van de locaties met de curator van Handelsonderneming Min B.V., die de Leonidas-winkels exploiteerde. Ten minste zestien van in totaal twintig Leonidas-winkels krijgen een doorstart. Ook het hoofdkantoor en de distributieactiviteiten worden overgenomen.

De winkels van Leonidas zijn onder meer gevestigd op Schiphol, vier grote NS-stations, in The Mall of The Netherlands, en in de binnensteden van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Nijmegen en Eindhoven. De meeste oud-medewerkers van Leonidas krijgen een nieuwe arbeidsovereenkomst aangeboden.

De doorstart krijgt gestalte onder de Coco & Sebas-winkelformule. Coco & Sebas is in 2017 opgericht en was in de afgelopen vijf jaar het snelst groeiende premium chocolademerk van Nederland. Het bedrijf opende in 2022 vier nieuwe winkels. Coco & Sebas hoopt op met de overname de groei van het merk in een stroomversnelling te brengen en het grootste premium retail chocolademerk van Nederland te worden, aldus Remy Rombouts, mede-eigenaar en oprichter van Coco & Sebas.

Bijzondere mijlpaal

Roger Scheeren, CEO van Coco & Sebas:  “De doorstart van de Leonidas-winkels onder de Coco & Sebas-formule is een bijzondere mijlpaal en versnelt de geplande uitrol van Coco & Sebas in Nederland. We zijn daarnaast erg blij dat we de arbeidsplaatsen van veruit de meeste medewerkers in stand kunnen houden.”

Curator Bart van Logtestijn van Rassers advocaten in Breda: “Het is natuurlijk zeer betreurenswaardig als een familiebedrijf als Min B.V. - dat ruim vijftig jaar bestaat - in faillissement treedt. Deze doorstart is voor de familie Min en haar medewerkers dan ook een enorme opsteker. Ik beschouw dit als de best mogelijke uitkomst en heb veel vertrouwen in de toekomst van deze activiteiten onder de vlag van Coco & Sebas.”

Alle overgenomen vestigingen van Leonidas worden de komende weken verbouwd tot Coco & Sebas-winkels. Deze ombouwoperatie wordt naar verwachting in april afgerond.

Bron: Coco & Sebas

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Familiebedrijf na overstromingen verder als Smaakmakerij Botterweck

Familiebedrijf na overstromingen verder als Smaakmakerij Botterweck

De overstroming in de zomer van 2021 in Valkenburg, trof ook het bedrijf van ijsmaker Ferry Philippi. Zijn ijssalon annex bakkerij en lunchroom kwam onder water te staan. Gedreven door zijn passie voor het ijs maken, pakte Philippi vorig voorjaar de draad weer op. Met de nieuwe naam Smaakmakerij Botterweck kreeg het familiebedrijf een tweede leven.

Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum

Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum

Begin maart organiseert het IJscentrum voor de eerste keer de cursus Basis Chocoladebereider. “Vanuit ijs is de stap naar chocolade klein. De twee productgroepen liggen in elkaars verlengde”, aldus Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum.

Vijf redenen om naar Sigep 2023 te gaan

Vijf redenen om naar Sigep 2023 te gaan

De 44e editie van Sigep vindt plaats van 21 tot en met 25 januari 2023. Het Expo Centre in het Italiaanse Rimini staat die dagen volledig in het teken van ijs, banket, brood, chocolade en koffie. Vakblad IJs geeft vijf redenen om deze beurs te bezoeken.