Overvolle gangpaden, goedgevulde vitrines en ijsmachines die op volle toeren draaien. Op Sigep 2023 in Rimini waren ijsbereiders, bakkers en patissiers weer massaal op zoek naar (zoete) inspiratie. Automatisering maakt een opmars. Telme presenteerde op de beurs een Powerlab.

Inspelend op de trend van schaalvergroting en automatisering bij ijssalons, presenteerde het merk Telme op Sigep een Powerlab. Op de beurs was een opstelling van 6 meter te zien. Met deze productielijn kun je verschillende machines aan elkaar koppelen. Het gaat om een gesloten, hygiënisch systeem bestaande uit twee pasteurisatieketels van elk 180 liter en een bewaarketel van 180 liter waarmee je 1.000 tot 1.500 liter ijs kunt maken, zo vertelt Sebastiaan de Haan, eigenaar van IJsprofi. Dit bedrijf vertegenwoordigt Telme op de Nederlandse markt.

De afgelopen twee jaar is Telme bezig geweest met de ontwikkeling van dit Powerlab waarmee je op verticale wijze ijs bereidt. “Dit is een uitkomst als je met twee medewerkers ijs maakt”. Schoonmaken is makkelijk: het werkt zoals bij een vaatwasser. Verder is de lijn als semi-continuefreezer te gebruiken. Ook arbotechnisch voldoen deze machines aan alle eisen.

Wie benieuwd is hoe het werkt: op IJs-Vak kunnen de medewerkers van IJsprofi er meer over vertellen. In Antwerpen gaat een ijsbereider komend voorjaar deze semi-automatische ijsproductielijn in gebruik nemen.

In het eerste nummer van Vakblad IJs staat een uitgebreid verslag over Sigep. Vakblad IJs 61 verschijnt in de week van 21 februari. Wil je meer van Vakblad IJs? Sluit dan abonnement af en ontvang vier keer per jaar het vakblad.

Ja, ik neem een abonnement

Altijd op de hoogte blijven?