Vegan ijs en receptuur berekenen bij het IJscentrum

1 november 2023 Redactie Vakblad IJs IJscentrum
Dit jaar is het nog mogelijk om verschillende cursussen te volgen bij het IJscentrum. De cursus Vegan IJs en Receptuur berekenen staan nog op het programma. Begin volgend jaar kunnen belangstellenden de opleidingen IJsbereider en Basis Chocolatier weer volgen.

Vegan IJs

Training Vegan IJs IJscentrum (© IJscentrum)

Steeds meer mensen kiezen voor een plantaardig dieet. Daarom biedt het IJscentrum op 20 november de eendaagse cursus ‘Vegan IJs’ aan. Zowel theorie als praktijk komen aan bod. IJssbereiders leren niet alleen hoe ze een plantaardig alternatief voor roomijs kunnen maken, maar ook hoe ze sorbets kunnen maken op basis van notenstructuren. 

Receptuur berekenen

Receptuur berekenen training ijscentrum (© IJscentrum)

Voor kwalitatief ambachtelijk ijs is een goede receptuur essentieel. Alleen daarmee krijg je een ijsje met de juiste structuur, smaakbeleving en smelteigenschappen. De online training ‘Receptuur berekenen’ op 23 november geeft inzicht in de receptuurbalans van ambachtelijk ijs en stelt ambachtelijke ijsbereiders in staat om hun ijs te verbeteren en zelf recepten te ontwikkelen.

IJsbereider

Cursus IJsbereider IJscentrum (© IJscentrum)

Begin volgend jaar is het mogelijk om de cursus IJsbereiden te volgen. Aan het eind van deze cursus kunnen deelnemers met verschillende typen machines werken en zelfstandig ijs maken. Daarnaast leren ze de basiskennis van grondstoffen, receptuur berekenen, hygiëne, wetgeving, onderhoud en werking van de apparatuur. Ook presentatie is een belangrijk aspect tijdens deze cursus. Deze cursus biedt het IJscentrum in vijf dagen aan, verdeeld over vijf weken. De cursus start op 24 januari. 

Basis Chocolatier in 2024

Basis Chocolatier IJscentrum (© IJscentrum)

Ijsbereiders die aan de slag willen met chocolade kunnen in 2024 ook weer terecht bij het IJscentrum. De cursus Basis Chocolatier staat op 24 januari op het programma. Onder andere de geschiedenis, de herkomst en het proces van ‘bean to bar’ komen aan bod. Deelnemers leren werken met verschillende soorten chocolade en kunnen na deze cursus zelf bonbons maken en een chocoladetaart opbouwen uit verschillende lagen en texturen.

Op de website van het IJscentrum is meer informatie over alle cursussen en de data. Ook kunnen belangstellenden zich daar inschrijven. 

Altijd op de hoogte blijven?