Management

Uit dit dossier
Adelaar of eend?

Adelaar of eend?

Prachtig! Sterke, onafhankelijke medewerkers die voor zichzelf zorgen, initiatief nemen, voor zichzelf opkomen. Zij die een duidelijk doel voor ogen hebben, die rusten en vervolgens weer vol energie aan de slag gaan. Medewerkers die gelukkig zijn, nooit klagen, scherp zijn, waakzaam en alert. Dit zijn medewerkers die fier, dapper en rechtop lopen door...

Inlevingsvermogen

Inlevingsvermogen

Onlangs was een bekende winkelketen in het nieuws vanwege het feit dat zij tijdens een stoomcursus over klantprofielen stigmatiserende plaatjes gebruiken. Mij gaat het hier niet om de ethische discussie die hierover is losgebarsten, maar om het feit dat ondernemers, bedrijven en marketeers veel belang hechten aan het definiëren en analyseren van...

Veranderen in de praktijk

Veranderen in de praktijk

In mijn vorige twee artikelen heb ik u meegenomen in de wereld van veranderen. In dit artikel wil ik u aan de hand van een praktijkvoorbeeld laten zien wat nodig is om daadwerkelijk en duurzaam gedrag te kunnen veranderen. In het kort komt het erop neer dat u voldoende ‘pijn’ moet ervaren en over de nodige discipline moet beschikken, om...

Verandering zit in u zelf

Verandering zit in u zelf

“Morgen ga ik het helemaal anders doen, dan gaat het roer echt om”. Vaak blijft dit bij mooie woorden. Waarom is het duurzaam veranderen van gedrag zo moeilijk? En hoe zijn veranderingen wel te realiseren? Het begint met het begrijpen van gedrag en ons brein. Ons brein bestaat grofweg uit drie lagen: het reptielenbrein, het limbisch systeem...

Flow

Flow

Tsjakka…! Gelukkig is mijn vakantie weer voorbij. Ook lekker om weer aan het werk te gaan. Dit gevoel gun je iedereen, maar in de praktijk is het meer uitzondering dan regel. Er zijn maar weinig mensen die echt uitzien naar het einde van hun welverdiende vakantie. Niet zelden gaat het gepaard met de nodige opstartproblemen en tegenzin. Lang leve...

Vakblad IJs! – editie 46
Bestel nu een gratis proefnummer

Bent u nog niet bekend met Vakblad IJs!
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang een gratis proefnummer.

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

LEF foodfestival

25 augustus 2019

Lees meer

Annapoorna ANUFOOD India

29 augustus 2019 - 31 augustus 2019

Lees meer

Horeca beurs Noord-Brabant

9 september 2019 - 10 oktober 2019

Lees meer