Ingrediënten

Uit dit dossier
Zuiveltrends - Minder suiker, minder vet en meer vegan?

Zuiveltrends - Minder suiker, minder vet en meer vegan?

Minder vet, minder suiker, vegan: hoe vertalen deze trends zich naar de zuivelwereld? En wat betekent dat voor de ambachtelijke ijsbereider? Melk en room blijven belangrijke ingrediënten, op dit vlak verandert er ogenschijnlijk niet veel, al zie je de vraag naar andere types ijs wel toenemen. Tot dusver zijn de trends echter vooral voorbehouden aan...

EU eist terughaalacties van voedingsmiddelen met ethyleenoxide

EU eist terughaalacties van voedingsmiddelen met ethyleenoxide

Na onder andere druk van voedselwaakhond foodwatch, gaat de Europese Commissie een grote terughaalactie uitvoeren van producten met het levensmiddelenadditief E410 (johannesbroodpitmeel), die (mogelijk) verontreinigd zijn met ethyleenoxide.

Slim verpakken geeft zoetere smaak

Slim verpakken geeft zoetere smaak

Psychologische processen kunnen de smaakwaarneming en de keuze voor producten met een verlaagd suikergehalte beïnvloeden. Dit inzicht kan helpen de consumentenacceptatie van deze voedingsproducten te verhogen.

Samenwerking Dutch Pastry Team en Andros Chef

Samenwerking Dutch Pastry Team en Andros Chef

Het Dutch Pastry Team maakt bekend dat de bestaande samenwerking met ijswinkel.nl is uitgebreid met een nieuwe partner Andros Chef. Patissier Robin hoedjes deelt daarom zijn recept Bombe aardbeien.

Mijn Melk voegt verse room toe aan assortiment

Mijn Melk voegt verse room toe aan assortiment

Mijn Melk voegt room toe aan het assortiment. Dit platform voor melkboeren levert producten direct van de koe naar de consument. De room van Mijn Melk heeft een vetpercentage van 35 procent en is geschikt voor banketbakkers, patissiers en ijsmakers.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Vakblad IJs! – editie 58
Vakblad IJs! – editie 58

Het thema van dit nummer is grondstoffen/ingrediënten. Lees hier alle artikelen online.

Bekijk de inhoud
Machinebouwspecial 2022
Machinebouwspecial 2022

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vakblad IJs Digitaal
Vakblad IJs Digitaal

Lees hier de tweede editie van Vakblad IJs Digitaal.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Agenda

Frituurdemonstraties EverBake

12 september 2022 - 13 september 2022

Lees meer

Gastvrij Rottterdam 2022

19 september 2022 - 21 september 2022

Lees meer

Training VITAL allergenen klassikaal (regio Breda)

22 september 2022

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea