Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020

kersen_pixabay

De wedstrijdsmaak voor de Gouden IJsspatel 2020 is bekend: kersen-sorbetijs. Dit maakte SVH  Meesterijsbereider Bob Frie 17 juni bekend tijdens de diploma-uitreiking van het IJscentrum.

Kersen kunnen in veel producten gebruikt worden. Denk aan bier, taart en dus ook ijs. Er zijn heel veel verschillende soorten kersen op de markt te verkrijgen. De smaken variëren van zeer zoet tot zeer zuur en elke kers heeft zijn eigen karakteristieken. De wedstrijdcommissie gelooft dat het maken van het perfecte sorbetijs een grote uitdaging kan zijn voor een ijsbereider.

In 2020 krijgen de deelnemende ijsbereiders wederom een podium tijdens Bakkersvak. Deze vakbeurs voor bakkers en ijsbereiders vindt in 2020 plaats op 1,2 en 3 maart 2020 in de Evenementenhal in Gorinchem. In 2020 kunnen zij aan verschillende wedstrijdelementen die elk op een andere manier het vak van ambachtelijk ijs bereiden in het zonnetje zetten. De wedstrijdcommissie maakt op een later moment meer informatie bekend over de inhoud van de wedstrijden.

In 2019 was de wedstrijdsmaak voor de Gouden IJsspatel koffie-roomijs. Wil Koppen van Huupkens IJssalons in Weert won deze editie.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Vereniging Ambachtelijk IJscentrum op IJsVak

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum op IJsVak

Op 5, 6 en 7 maart vindt de vakbeurs Bakkersvak en IJsVak in de Evenementenhal Gorinchem. Natuurlijk is ook de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum aanwezig. “We organiseren de IJsVak Wedstrijden, presenteren de top van Nederland en gaan graag met je in gesprek over het lekkerste product dat er is: ambachtelijk bereid ijs.”

Webinar Bakkersvak en COMCAM: ‘Hoe om te gaan met sterk fluctuerende energieprijzen’

Webinar Bakkersvak en COMCAM: ‘Hoe om te gaan met sterk fluctuerende energieprijzen’

Beursorganisator Easyfairs van Bakkersvak en exposant COMCAM organiseren op woensdag 8 februari een webinar over ‘Hoe om te gaan met sterk fluctuerende energieprijzen’. COMCAM is expert op het gebied van energiemanagement en verzorgt tijdens Bakkersvak (5 t/m 7 maart) ook meerdere lezingen. In aanloop naar Bakkersvak organiseren beide partijen nu een...

Vijf redenen om naar Sigep 2023 te gaan

Vijf redenen om naar Sigep 2023 te gaan

De 44e editie van Sigep vindt plaats van 21 tot en met 25 januari 2023. Het Expo Centre in het Italiaanse Rimini staat die dagen volledig in het teken van ijs, banket, brood, chocolade en koffie. Vakblad IJs geeft vijf redenen om deze beurs te bezoeken.