De wedstrijdsmaak voor de Gouden IJsspatel 2020 is bekend: kersen-sorbetijs. Dit maakte SVH  Meesterijsbereider Bob Frie 17 juni bekend tijdens de diploma-uitreiking van het IJscentrum.

Kersen kunnen in veel producten gebruikt worden. Denk aan bier, taart en dus ook ijs. Er zijn heel veel verschillende soorten kersen op de markt te verkrijgen. De smaken variëren van zeer zoet tot zeer zuur en elke kers heeft zijn eigen karakteristieken. De wedstrijdcommissie gelooft dat het maken van het perfecte sorbetijs een grote uitdaging kan zijn voor een ijsbereider.

In 2020 krijgen de deelnemende ijsbereiders wederom een podium tijdens Bakkersvak. Deze vakbeurs voor bakkers en ijsbereiders vindt in 2020 plaats op 1,2 en 3 maart 2020 in de Evenementenhal in Gorinchem. In 2020 kunnen zij aan verschillende wedstrijdelementen die elk op een andere manier het vak van ambachtelijk ijs bereiden in het zonnetje zetten. De wedstrijdcommissie maakt op een later moment meer informatie bekend over de inhoud van de wedstrijden.

In 2019 was de wedstrijdsmaak voor de Gouden IJsspatel koffie-roomijs. Wil Koppen van Huupkens IJssalons in Weert won deze editie.

Altijd op de hoogte blijven?