Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020

kersen_pixabay

De wedstrijdsmaak voor de Gouden IJsspatel 2020 is bekend: kersen-sorbetijs. Dit maakte SVH  Meesterijsbereider Bob Frie 17 juni bekend tijdens de diploma-uitreiking van het IJscentrum.

Kersen kunnen in veel producten gebruikt worden. Denk aan bier, taart en dus ook ijs. Er zijn heel veel verschillende soorten kersen op de markt te verkrijgen. De smaken variëren van zeer zoet tot zeer zuur en elke kers heeft zijn eigen karakteristieken. De wedstrijdcommissie gelooft dat het maken van het perfecte sorbetijs een grote uitdaging kan zijn voor een ijsbereider.

In 2020 krijgen de deelnemende ijsbereiders wederom een podium tijdens Bakkersvak. Deze vakbeurs voor bakkers en ijsbereiders vindt in 2020 plaats op 1,2 en 3 maart 2020 in de Evenementenhal in Gorinchem. In 2020 kunnen zij aan verschillende wedstrijdelementen die elk op een andere manier het vak van ambachtelijk ijs bereiden in het zonnetje zetten. De wedstrijdcommissie maakt op een later moment meer informatie bekend over de inhoud van de wedstrijden.

In 2019 was de wedstrijdsmaak voor de Gouden IJsspatel koffie-roomijs. Wil Koppen van Huupkens IJssalons in Weert won deze editie.

Lees ook
Kersverse meesters over hun boek -12°C Gelato

Kersverse meesters over hun boek -12°C Gelato

Een jaar lang mochten volgers op de socials van Nils Hendrikse en Bas van Haaren verlekkerd toekijken. De fotograaf ging los met droogijs, bevroren baarden en paarse bloemkool. Wat waren ze van plan? Het resultaat viel begin juni op de mat: het boek -12°C Gelato.

Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Bij veel familiebedrijven is een opvolger vinden een probleem. Zo niet bij Jo’s IJssalon in Reuver. Na jarenlang samen met zijn vader Johan de ijssalon te hebben gerund, nam Dennis Lemmen op 1 januari 2020 de zaak over. De passie voor ijs heeft hij van zijn vader geërfd, zo leert een bezoek aan de Limburgse ijsmaker.

Nils Hendrikse en Bas van Haaren geïnaugureerd als SVH Meesterijsbereiders

Nils Hendrikse en Bas van Haaren geïnaugureerd als SVH Meesterijsbereiders

Bij het IJscentrum vond op 4 juli de inauguratie van Nils Hendrikse en Bas van Haaren als SVH Meesterijsbereiders plaats. Daarnaast presenteerden de twee ook hun nieuwe boek -12°C Gelato.