Huupkens IJs wint Gouden IJsspatel

Huupkens IJs_Gouden IJsspatel

Huupkens IJs uit Weert heeft op de laatste dag van Bakkersvak de Gouden IJsspatel 2019 gewonnen. Het team van ijsmeester Wil Koppen maakte volgens de jury het lekkerste koffie-ijs.

Een vakjury boog zich over de 75 inzendingen die dit jaar meededen aan de wedstrijd. De officiële wedstrijdsmaak was koffie-ijs op melkbasis. Huupkens IJs behaalde de hoogste score: het ijs had de beste structuur, kleur, temperatuur, mondgevoel en de mooiste koffiebite. “Een uitmuntend ijsje”, aldus de jury.

Het Limburgse familiebedrijf Huupkens IJs vierde in 2016 het 75-jarig jubileum. In 1941 begon Wiel Koppen met de verkoop van zelfbereid ijs met de bakfiets door de straten van Weert en in zijn eigen kruidenierszaak. Door te focussen op vakmanschap en innovatie wist Huupkens zich te ontwikkelen tot een succesvol bedrijf, met drie ijssalons en 60 medewerkers. In 2015 won de ijssalon de prijs voor Beste IJssalon van Nederland.

De IJsVak-wedstrijden hebben dit jaar een andere opzet, als voorbode voor allerlei veranderingen die volgend jaar worden doorgevoerd. Het doel van de wedstrijden is promotie van het ambacht en stimuleren van het vakmanschap. Ze stimuleren de onderlinge competitie tussen de ijssalons en ijsbereiders waardoor de kwaliteit van het ambacht van de ijsbereiders en het ambachtelijk schepijs wordt verhoogd. Met de nieuwe opzet van de IJsVak-wedstrijden in 2020 wil de organisatie meer deelnemers trekken, het niveau omhoog brengen, en meer bekendheid creëren voor het ambacht van ijsbereiden bij consumenten.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking gaf de voorzitter van de SVH Meester IJsbereiders, Theo Clevers alvast een sneak preview: “Tijd voor vernieuwing. In 2020 komen er op het ijsplein meerdere dagen vele competities en wedstrijden voor deze mooie branche”.

De top 5 van de Gouden IJsspatel 2019 ziet er als volgt uit:

  1. Wil Koppen, Huupkens IJssalons, Weert
  2. Mark van Gaal, IJs & Spijs, Haps
  3. Thomas van Zaanen, IJS & ZO Den Haag
  4. Rian Fabrie, IJsboerderij Fabor, Reusel
  5. Ruud van Harskamp, IJssalon Torino, Woerden

Huupkens Gouden ijsspatel

Lees ook
175 exposanten op Bakkersvak

175 exposanten op Bakkersvak

Komende zondag, 10 maart, is het zover. Bakkersvak 2019 gaat van start. Drie dagen vol inspiratie met in totaal 175 exposanten. Bekende leveranciers als Beko, Royal Steensma, AB Mauri, Callebaut, Bakeplus, Laan Heiloo, Dawn Food Benelux, Dossche Mills / Meneba en Dobla maar ook zijn er zo'n 20 nieuwe leveranciers te ontdekken. “We mogen met trots...

Het grootste IJsontbijt van Nederland

Het grootste IJsontbijt van Nederland

Om het ijsseizoen officieel te openen, trakteren de beste ijs-bereiders van Nederland op een IJsontbijt. Op Bakkersvak kunnen bezoekers aanschuiven op dinsdag 12 maart om 10.00 uur in de EvenementenhalGorinchem. De Meester-ijsbereiders serveren dan een ontbijt, volledig bereid van Ambachtelijk ijs. Het ijsontbijt wordt aangeboden door het...

IJsVak-Wedstrijden:  het roer gaat om

IJsVak-Wedstrijden: het roer gaat om

Dit jaar vinden de IJsVak-Wedstrijden plaats tijdens Bakkersvak, op dinsdag 12 maart. De wedstrijden vinden in 2019 in afgeslankte vorm plaats. Maar de iets andere opzet dit jaar is een voorbode voor de grootse veranderingen die volgend jaar worden doorgevoerd. “In 2020 gaan we gaan excelleren!”, zegt Jacques Vos van het Ambachtelijk IJscentrum. Omdat...