Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020

kersen_pixabay

De wedstrijdsmaak voor de Gouden IJsspatel 2020 is bekend: kersen-sorbetijs. Dit maakte SVH  Meesterijsbereider Bob Frie 17 juni bekend tijdens de diploma-uitreiking van het IJscentrum.

Kersen kunnen in veel producten gebruikt worden. Denk aan bier, taart en dus ook ijs. Er zijn heel veel verschillende soorten kersen op de markt te verkrijgen. De smaken variëren van zeer zoet tot zeer zuur en elke kers heeft zijn eigen karakteristieken. De wedstrijdcommissie gelooft dat het maken van het perfecte sorbetijs een grote uitdaging kan zijn voor een ijsbereider.

In 2020 krijgen de deelnemende ijsbereiders wederom een podium tijdens Bakkersvak. Deze vakbeurs voor bakkers en ijsbereiders vindt in 2020 plaats op 1,2 en 3 maart 2020 in de Evenementenhal in Gorinchem. In 2020 kunnen zij aan verschillende wedstrijdelementen die elk op een andere manier het vak van ambachtelijk ijs bereiden in het zonnetje zetten. De wedstrijdcommissie maakt op een later moment meer informatie bekend over de inhoud van de wedstrijden.

In 2019 was de wedstrijdsmaak voor de Gouden IJsspatel koffie-roomijs. Wil Koppen van Huupkens IJssalons in Weert won deze editie.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
De eetbare ijslepels van Ecopoon

De eetbare ijslepels van Ecopoon

Ecopoon lanceert dit voorjaar een nieuwe eetbare lepel. De Glacette is speciaal ontwikkeld voor desserts en ijssalons. Onlangs haalde de Belgische producent van eetbare en ecologische lepels meer dan een half miljoen euro op voor verdere uitbreiding.

Zo werkt alcohol in je ijs

Zo werkt alcohol in je ijs

Steeds meer ijsbereiders zijn benieuwd naar de mogelijkheden om alcohol in het ijs te verwerken. Wat is het effect en hoe zorg je voor balans in je receptuur? Dat vergt ‘puzzelwerk’. Houd je hoofd daarom helder als je met alcohol in ijs aan de slag gaat.

Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Zes ijssalons maken kans op de titel IJssalon van het Jaar 2023. Zij krijgen tussen nu en eind mei bezoek van verschillende professionals. Half juni maakt Vereniging Ambachtelijk IJscentrum bekend welke ijssalon wint.