Recepten
IJstaarten voor Pasen
Pasen is in de winkels van ambachtelijke bakkers, het grootwinkelbedrijf en de retail net zo‘n groot moment qua verkoopvolume als Kerst. Bij ijssalons zien we dat veel minder, terwijl ijstaarten tijdens Kerst wel volop worden verkocht. Veelal heeft dat te maken met het feit dat de Paasdagen verschillend vallen per seizoen. Het zijn vaak zeer drukke...
Chocolade Praline-taartje
Dit ijstaartje is gebaseerd op een parfait in combinatie met chocolade ijs. Parfait is stilstaand gevroren ijs: dat betekent dat de lucht in het eindproduct vooraf in het mengsel wordt gebracht. Veelal is dit een combinatie van slagroom, eidooier, basisproducten van een fabrikant of een combinatie van deze elementen. Een recept van Maurice Burger. Het...
Zuppa Inglese-ijs
Oorspronkelijk is Zuppa Inglese een Italiaans dessert geïnspireerd door de Engelse puddingsoorten, zoals trifle. Deze pudding is ontstaan in de 19e eeuw. De lekkernij laat zich ook prima verwerken tot een heerlijke ijssoort. Een recept van Angelo Alecci van Gelateria Rosaria's. Stap 1 De voorbereiding Ingrediënten klaarzetten en de cake...
Hazelnootijs
Een recept van Rudi Lempereur van La spezia in Cadzand Ingrediënten: 4.000 gram La Spezia-melkijsmix 240 gram Aromitalia IGP hazelnoot 80 gram Fabbri hazelnoot export glad 75 gram dextrose Bereiding: Na het afdraaien van het ijs, als variegato gebroken, vers gebruineerde hazelnoten gebruiken.
Recept Tiramisu-ijs - ijssalon Puur&Passie
Hij maakt zijn ijs op een geheel eigen wijze, maar het smaakt er zeker niet minder om. Gasten laten het na het eten van een ijsje niet na om hun ijsbereider een dikke pluim te geven. Lars Onrust is na omzwervingen in de betere horeca terug op de plek waar hij thuishoort: de ijskeuken. De mede-oprichter van Marx O’Larry’s opende vorig jaar...
Crêpes Suzette
De mysterieuze Suzette Het verhaal over het ontstaan van de Crêpes Suzette kent verschillende varianten. En in al die verhalen is noch de locatie duidelijk, noch het jaartal waarin deze culinaire klassieker zou zijn ontstaan, noch de manier waarop het gerecht tot stand is gekomen. Prins Edward zou zijn gaan eten in één van zijn...
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.
InschrijvenVakblad IJs! – editie 58

Het thema van dit nummer is grondstoffen/ingrediënten. Lees hier alle artikelen online.
Bekijk de inhoudMachinebouwspecial 2022

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verder