Recepten
Van taart naar ijs: Red Velvet ijs

Van taart naar ijs: Red Velvet ijs

Het afgelopen jaar is de Red Velvet taart duidelijk op de kaart gezet. Een variant op deze prachtige rode taart mag in de ijsvitrine niet ontbreken. Red Velvet cakekruimels geven het ijs kleur en smaak.

Hazelnootschuimtaart

Hazelnootschuimtaart

Hazelnootschuimtaart is en blijft een favoriet van veel mensen. Een twist op deze klassieker bestaat uit hazelnootijs en een variegato van meringueschuim met grovere stukjes hazelnoot en chocolade. IJs en taart, taart en ijs, in één. Recept en foto's: Bakeplus Ingrediënten: 3500 gram Melkmix 280 gram AromItalia Exp. Hazelnoot fijn...

Framboosdropijs

Framboosdropijs

A-merken in de vitrine slaan goed aan bij de consument. Kies daarom eens een opvallende dropsmaak voor uw ijs en combineer dit met frambozenijs. De verhouding frambozensorbetijs ten opzichte van dropijs ligt idealiter rond de 75 procent frambozenijs en 25 procent dropijs. Dropijs fungeert als variegato. Het droppoeder een aantal uren laten...

Coupe Progres’see

Coupe Progres’see

De afgelopen jaren ging Mark van Gaal voor een gewaagde samenstelling van smaken in de coupe, tijdens de wedstrijd om de Gouden IJscreatie. Dit jaar werd er voor de verandering eens op safe gespeeld, met tot gevolg dat met name de blinde jury hoge cijfers gaf aan deze variatie op de klassieke progrestaart. De SVH Meesterijsbereider geeft het recept...

IJstaarten voor Pasen

IJstaarten voor Pasen

Pasen is in de winkels van ambachtelijke bakkers, het grootwinkelbedrijf en de retail net zo‘n groot moment qua verkoopvolume als Kerst. Bij ijssalons zien we dat veel minder, terwijl ijstaarten tijdens Kerst wel volop worden verkocht. Veelal heeft dat te maken met het feit dat de Paasdagen verschillend vallen per seizoen. Het zijn vaak zeer drukke...

Chocolade Praline-taartje

Chocolade Praline-taartje

Dit ijstaartje is gebaseerd op een parfait in combinatie met chocolade ijs. Parfait is stilstaand gevroren ijs: dat betekent dat de lucht in het eindproduct vooraf in het mengsel wordt gebracht. Veelal is dit een combinatie van slagroom, eidooier, basisproducten van een fabrikant of een combinatie van deze elementen. Een recept van Maurice Burger. Het...

Agenda

Food Technology 2023

12 april 2023 - 13 april 2023

Lees meer

Worksafe en Maintenance Gorinchem

16 april 2023 - 18 april 2023

Lees meer

ISM 2023

23 april 2023 - 25 april 2023

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea