Recepten
Hazelnootschuimtaart

Hazelnootschuimtaart

Hazelnootschuimtaart is en blijft een favoriet van veel mensen. Een twist op deze klassieker bestaat uit hazelnootijs en een variegato van meringueschuim met grovere stukjes hazelnoot en chocolade. IJs en taart, taart en ijs, in één. Recept en foto's: Bakeplus Ingrediënten: 3500 gram Melkmix 280 gram AromItalia Exp. Hazelnoot fijn...

Framboosdropijs

Framboosdropijs

A-merken in de vitrine slaan goed aan bij de consument. Kies daarom eens een opvallende dropsmaak voor uw ijs en combineer dit met frambozenijs. De verhouding frambozensorbetijs ten opzichte van dropijs ligt idealiter rond de 75 procent frambozenijs en 25 procent dropijs. Dropijs fungeert als variegato. Het droppoeder een aantal uren laten...

Coupe Progres’see

Coupe Progres’see

De afgelopen jaren ging Mark van Gaal voor een gewaagde samenstelling van smaken in de coupe, tijdens de wedstrijd om de Gouden IJscreatie. Dit jaar werd er voor de verandering eens op safe gespeeld, met tot gevolg dat met name de blinde jury hoge cijfers gaf aan deze variatie op de klassieke progrestaart. De SVH Meesterijsbereider geeft het recept...

IJstaarten voor Pasen

IJstaarten voor Pasen

Pasen is in de winkels van ambachtelijke bakkers, het grootwinkelbedrijf en de retail net zo‘n groot moment qua verkoopvolume als Kerst. Bij ijssalons zien we dat veel minder, terwijl ijstaarten tijdens Kerst wel volop worden verkocht. Veelal heeft dat te maken met het feit dat de Paasdagen verschillend vallen per seizoen. Het zijn vaak zeer drukke...

Chocolade Praline-taartje

Chocolade Praline-taartje

Dit ijstaartje is gebaseerd op een parfait in combinatie met chocolade ijs. Parfait is stilstaand gevroren ijs: dat betekent dat de lucht in het eindproduct vooraf in het mengsel wordt gebracht. Veelal is dit een combinatie van slagroom, eidooier, basisproducten van een fabrikant of een combinatie van deze elementen. Een recept van Maurice Burger. Het...

Zuppa Inglese-ijs

Zuppa Inglese-ijs

Oorspronkelijk is Zuppa Inglese een Italiaans dessert geïnspireerd door de Engelse puddingsoorten, zoals trifle. Deze pudding is ontstaan in de 19e eeuw. De lekkernij laat zich ook prima verwerken tot een heerlijke ijssoort. Een recept van Angelo Alecci van Gelateria Rosaria's. Stap 1 De voorbereiding Ingrediënten klaarzetten en de cake...

Vakblad IJs! – editie 45
Bestel nu een gratis proefnummer
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Agenda

Chocoa 2019

20 februari 2019 - 16:26

Lees meer

Intersicop: International Bakery, Pastry, Ice-Cream and Coffee Show

23 februari 2019 - 26 februari 2019

Lees meer

Horecabeurs Bredene

00:00 - 28 februari 2019

Lees meer