Recepten
Klein verwenmoment, groot plezier

Klein verwenmoment, groot plezier

Dit jaar zal nog steeds anders zijn dan we gewend zijn, maar één ding is zeker: iedereen is en blijft op zoek naar die kleine verwenmomenten. Dus het is een goed idee om ons voor te bereiden op de feestjes groot en klein, die sowieso ieder jaar doorgaan: Moederdag, Koningsdag, Vaderdag enzovoort.

Ieder seizoen zijn eigen smaken

Ieder seizoen zijn eigen smaken

Het nieuwe ijsseizoen staat alweer voor de deur en de eerste voorbereidingen zijn al in volle gang. Naast het standaard assortiment blijft het belangrijk om uw klanten te verrassen met nieuwe smaken en combinaties. Zo blijft u, als ijsbereider, vernieuwend, creatief en actueel. Het maken en bedenken van nieuwe combinaties hoeft niet altijd ingewikkeld...

L’ÂGE D’OR - Chocolade-ijs met goldchocolade als basis

L’ÂGE D’OR - Chocolade-ijs met goldchocolade als basis

Hidde de Brabander deelt dit recept L’ÂGE D’OR - Chocolade-ijs met goldchocolade als basis uit zijn nieuwe boek Glacerie met de lezers van Vakblad IJs! Lees ook het interview met Hidde in Vakblad IJs 53-2021.

Hartig ijs met alle basissmaken

Hartig ijs met alle basissmaken

In aansluiting op het artikel van Hidde de Brabander over de zintuigelijke beleving van een ijscompositie op basis van geur en smaak deelt Björn Olaf Royd Cocu van Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven zijn bijpassende recept van roomijs van pinda’s, pinda-krokant met kokos en limoen, karamel van vissaus en meringue.

Sinaasappel Kaneelijs met chocolademelk

Sinaasappel Kaneelijs met chocolademelk

Hygge (spreek uit als ‘Huuge’) is overgewaaid uit Denemarken en draait om de kleine dingen die je hart laten zingen. In Nederland herkennen we hygge aan de gezelligheid van vroeg de gordijnen dicht en de kaarsen aan, op de bank met een dekentje en warme chocolademelk.

Chocolade - glühwein softijs

Chocolade - glühwein softijs

Softijs biedt veel mogelijkheden voor delicate smaken. Bijvoorbeeld Chocolade - glühwein softijs. Dit recept van Bas van Haaren is voor 5000 gram.

Agenda

Food Technology 2023

12 april 2023 - 13 april 2023

Lees meer

Worksafe en Maintenance Gorinchem

16 april 2023 - 18 april 2023

Lees meer

ISM 2023

23 april 2023 - 25 april 2023

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea