Recepten
Chocolade Praline-taartje

Chocolade Praline-taartje

Dit ijstaartje is gebaseerd op een parfait in combinatie met chocolade ijs. Parfait is stilstaand gevroren ijs: dat betekent dat de lucht in het eindproduct vooraf in het mengsel wordt gebracht. Veelal is dit een combinatie van slagroom, eidooier, basisproducten van een fabrikant of een combinatie van deze elementen. Een recept van Maurice Burger. Het...

Zuppa Inglese-ijs

Zuppa Inglese-ijs

Oorspronkelijk is Zuppa Inglese een Italiaans dessert geïnspireerd door de Engelse puddingsoorten, zoals trifle. Deze pudding is ontstaan in de 19e eeuw. De lekkernij laat zich ook prima verwerken tot een heerlijke ijssoort. Een recept van Angelo Alecci van Gelateria Rosaria's. Stap 1 De voorbereiding Ingrediënten klaarzetten en de cake...

Hazelnootijs

Hazelnootijs

Een recept van Rudi Lempereur van La spezia in Cadzand Ingrediënten: 4.000 gram La Spezia-melkijsmix 240 gram Aromitalia IGP hazelnoot 80 gram Fabbri hazelnoot export glad 75 gram dextrose Bereiding: Na het afdraaien van het ijs, als variegato gebroken, vers gebruineerde hazelnoten gebruiken.

Recept Tiramisu-ijs - ijssalon Puur&Passie

Recept Tiramisu-ijs - ijssalon Puur&Passie

Hij maakt zijn ijs op een geheel eigen wijze, maar het smaakt er zeker niet minder om. Gasten laten het na het eten van een ijsje niet na om hun ijsbereider een dikke pluim te geven. Lars Onrust is na omzwervingen in de betere horeca terug op de plek waar hij thuishoort: de ijskeuken. De mede-oprichter van Marx O’Larry’s opende vorig jaar...

Crêpes Suzette

Crêpes Suzette

De mysterieuze Suzette Het verhaal over het ontstaan van de Crêpes Suzette kent verschillende varianten. En in al die verhalen is noch de locatie duidelijk, noch het jaartal waarin deze culinaire klassieker zou zijn ontstaan, noch de manier waarop het gerecht tot stand is gekomen. Prins Edward zou zijn gaan eten in één van zijn...

Recepten ijsjamsessie Smaken Van Gogh

Recepten ijsjamsessie Smaken Van Gogh

In de nieuwe editie van vakblad IJs! (verschijning 17 april) een verslag van de ijsjamsessie tussen twee SVH Meesterijsbereiders: Theo Clevers en Rob van der Maas. Ze maakten twee ijsjes, waaronder een sorbet van perzik en frambozen, met een tikje Passoa. De jamsessie had deze keer als opdracht: maak een ijsdessert of ijstaart met de 'Smaak van Van...

Vakblad IJs! – editie 46
Bestel nu een gratis proefnummer

Bent u nog niet bekend met Vakblad IJs!
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang een gratis proefnummer.

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

Gastvrij Rotterdam 2019

23 september 2019 - 25 september 2019

Lees meer

Vakbeurs Foodspecialiteiten

30 september 2019 - 1 oktober 2019

Lees meer

Cursus allergenen management

3 oktober 2019 - 3 oktober 2019

Lees meer