Recepten
Hazelnootijs

Hazelnootijs

Een recept van Rudi Lempereur van La spezia in Cadzand Ingrediënten: 4.000 gram La Spezia-melkijsmix 240 gram Aromitalia IGP hazelnoot 80 gram Fabbri hazelnoot export glad 75 gram dextrose Bereiding: Na het afdraaien van het ijs, als variegato gebroken, vers gebruineerde hazelnoten gebruiken.

Recept Tiramisu-ijs - ijssalon Puur&Passie

Recept Tiramisu-ijs - ijssalon Puur&Passie

Hij maakt zijn ijs op een geheel eigen wijze, maar het smaakt er zeker niet minder om. Gasten laten het na het eten van een ijsje niet na om hun ijsbereider een dikke pluim te geven. Lars Onrust is na omzwervingen in de betere horeca terug op de plek waar hij thuishoort: de ijskeuken. De mede-oprichter van Marx O’Larry’s opende vorig jaar...

Crêpes Suzette

Crêpes Suzette

De mysterieuze Suzette Het verhaal over het ontstaan van de Crêpes Suzette kent verschillende varianten. En in al die verhalen is noch de locatie duidelijk, noch het jaartal waarin deze culinaire klassieker zou zijn ontstaan, noch de manier waarop het gerecht tot stand is gekomen. Prins Edward zou zijn gaan eten in één van zijn...

Recepten ijsjamsessie Smaken Van Gogh

Recepten ijsjamsessie Smaken Van Gogh

In de nieuwe editie van vakblad IJs! (verschijning 17 april) een verslag van de ijsjamsessie tussen twee SVH Meesterijsbereiders: Theo Clevers en Rob van der Maas. Ze maakten twee ijsjes, waaronder een sorbet van perzik en frambozen, met een tikje Passoa. De jamsessie had deze keer als opdracht: maak een ijsdessert of ijstaart met de 'Smaak van Van...

Recept voor Schwarzwalder ijs

Recept voor Schwarzwalder ijs

Recept voor Schwarzwalder ijs, één van de veertig chocolade-ijsvarianten, die Carpigiani samen met Bakeplus, J.S. Polak en Callebaut presenteert op Horecava en IJsVak-Beurs 2015. Ingrediënten 3500 gram Basis melkmix 350 gram Pure chocolade Callebaut 811NV-T70 20 gram Belmonte rum (Dawn) 100 gram Cacaopoeder Callebaut 250 gram Suikerstroop...

Meesterlijk recept: IJscupcakes met cookie-caramel

Meesterlijk recept: IJscupcakes met cookie-caramel

Mark van Gaal. Foto: Merite SVH Meesterijsbereider Mark van Gaal (IJs&Spijs, Haps) stond onlangs met een reportage in het Rabobanktijdschrift Merite. Voor het blad ontwikkelde hij een recept voor ijscupcakes met daarin advocaat uit de regio verwerkt. Het recept is bestemd voor de betere thuiskok, maar dient ook zeker als inspiratie voor collega-ijsbereiders....

Vakblad IJs! – editie 45
Bestel nu een gratis proefnummer
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Agenda

Chocoa 2019

20 februari 2019 - 16:26

Lees meer

Intersicop: International Bakery, Pastry, Ice-Cream and Coffee Show

23 februari 2019 - 26 februari 2019

Lees meer

Horecabeurs Bredene

00:00 - 28 februari 2019

Lees meer