Welke landen nemen deel aan de Gelato World Cup 2020?

Japan Coppa del Mondo della Gelateria_persbericht Sigep

Foto: IJsstaart van Japan tijdens Coppa del Mondo della Gelateria 2018

In 2020 vindt tijdens Sigep de negende editie van de Coppa del Mondo della Gelateria, de Gelato World Cup, plaats. De organisatie maakte onlangs bekend welke landen deelnemen aan deze wedstrijd. Dit zijn: Mexico, Singapore, Maleisië, Japan, Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje, Polen, Argentinië, Colombia en Hongarije.

Voor de eerste keer maakte een comité van de Coppa del Mondo della Gelateria de selectie bekend. Hiervoor bezochten zij de afgelopen 16 maanden verschillende wedstrijden over de hele wereld, waaronder de Asian Gelato Cup, de Longarone Eis Challenge en Sigep Gelato d'Oro. Het is voor het eerst sinds jaren dat Frankrijk en Italië tegelijkertijd deelnemen. De organisatie heeft hoge verwachtingen van de wedstrijd.

De teams van de deelnemende landen bestaan uit een ijsbereider, een patissier, een chef-kok en een ijssnijder, onder leiding van een aanvoerder. Zij gaan onder andere aan de slag met ijs, een mystery box, ijstaart en een ijssculptuur. Een internationale jury van professionals beoordelen de resultaten. 

De voorzitter van de Coppa del Mondo della Gelateria Giancarlo Timballo vertelt dat het onderdeel van de gedecoreerde ijscoupe is vervangen door een bevroren dessert in glas. Verder blijven de wedstrijdonderdelen hetzelfde. Ook maakt hij bekend dat Comprital Group niet langer als sponsor verbonden is aan de wedstrijd. PreGel is de nieuwe sponsor, naast Valrhona, Electrolux en Carpigiani.

Lees ook
Beko distributiepartner en Veenhuizen Groep ambassadeur van Babbi

Beko distributiepartner en Veenhuizen Groep ambassadeur van Babbi

Vipam gaat samenwerken met Beko en Veenhuizen Groep. Beko wordt distributiepartner van de producten van Babbi. Veenhuizen Groep wordt ambassadeur van Babbi en gaat de producten gebruiken tijdens demonstraties. Samenwerking met Beko Babbi is een hoogwaardig Italiaans ijsgrondstoffenmerk. Vipam is sinds 2017 exclusief verdeler van deze producten. Door...

Valmar Nederland introduceert drie nieuwe Ifi producten op Bakkersvak

Valmar Nederland introduceert drie nieuwe Ifi producten op Bakkersvak

Op Bakkersvak en IJs-Vak presenteert Valmar Nederland drie nieuwe Ifi producten voor het presenteren van ijs, gebak en patisserie. Namelijk zijn de Pivot, de Milia en de Al Volo.

Italië wint Gelato World Cup 2020

Italië wint Gelato World Cup 2020

Italië won 22 januari de negende editie van de Gelato World Cup. De tweede plaats was voor Japan en de derde voor Argentinië. De wedstrijd vond plaats tijdens vakbeurs Sigep. Er deed geen Nederlands team mee aan deze wedstrijd.