Welke landen nemen deel aan de Gelato World Cup 2020?

Japan Coppa del Mondo della Gelateria_persbericht Sigep

Foto: IJsstaart van Japan tijdens Coppa del Mondo della Gelateria 2018

In 2020 vindt tijdens Sigep de negende editie van de Coppa del Mondo della Gelateria, de Gelato World Cup, plaats. De organisatie maakte onlangs bekend welke landen deelnemen aan deze wedstrijd. Dit zijn: Mexico, Singapore, Maleisië, Japan, Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje, Polen, Argentinië, Colombia en Hongarije.

Voor de eerste keer maakte een comité van de Coppa del Mondo della Gelateria de selectie bekend. Hiervoor bezochten zij de afgelopen 16 maanden verschillende wedstrijden over de hele wereld, waaronder de Asian Gelato Cup, de Longarone Eis Challenge en Sigep Gelato d'Oro. Het is voor het eerst sinds jaren dat Frankrijk en Italië tegelijkertijd deelnemen. De organisatie heeft hoge verwachtingen van de wedstrijd.

De teams van de deelnemende landen bestaan uit een ijsbereider, een patissier, een chef-kok en een ijssnijder, onder leiding van een aanvoerder. Zij gaan onder andere aan de slag met ijs, een mystery box, ijstaart en een ijssculptuur. Een internationale jury van professionals beoordelen de resultaten. 

De voorzitter van de Coppa del Mondo della Gelateria Giancarlo Timballo vertelt dat het onderdeel van de gedecoreerde ijscoupe is vervangen door een bevroren dessert in glas. Verder blijven de wedstrijdonderdelen hetzelfde. Ook maakt hij bekend dat Comprital Group niet langer als sponsor verbonden is aan de wedstrijd. PreGel is de nieuwe sponsor, naast Valrhona, Electrolux en Carpigiani.

Lees ook
Wat is de ideale temperatuur om ijs te bewaren en scheppen?

Wat is de ideale temperatuur om ijs te bewaren en scheppen?

Je hebt in een ijssalon met een groot aantal dingen rekening te houden. Is de inrichting van de ijssalon aantrekkelijk voor klanten? Zijn er genoeg lekkere en opvallende smaken te krijgen? Komen er wel genoeg klanten naar de ijssalon? Er zijn echter ook meerdere praktische zaken die belangrijk zijn. Daaronder: wat is de ideale temperatuur in een ijssalon?...

Hoe smaakt gezond schepijs?

Hoe smaakt gezond schepijs?

Verschillende ijsproducenten zoals Alpro, Oppo en Breyers, bieden 'gezond' ijs aan. Dit light-ijs zit niet alleen in een kleinere verpakking. Ook bevat het volgens de producenten minder suiker bevat, meer proteïne of minde calorieën. Het AD laat de smaak van dit ijs keuren door jury.

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Met de verhuizing van het IJscentrum naar de Food Innovation Academy in Vlaardingen hoopt het opleidingsinstituut voor de ambachtelijke ijssector een verdiepingsslag te maken met zuivel, horeca, chocolade en patisserie. Dit wordt onder andere waargemaakt met de komst van Meester Patissier Hidde de Brabander naar het IJscentrum.