Veel inspiratie op de eerste dag van Bakkersvak

Beko IJstaarten_Bakkersvak

Bakkersvak 2019 is begonnen. Gisteren, 10 maart, opende de Evenementenhal Gorinchem de deuren voor bakkers, patissiers, chocolatiers en ijsmakers op zoek naar de laatste trends, innovaties, noviteiten en inspiratie.

De dag begon met het aansnijden van een geboortetaart van ijs door Marquerithe Verheul, directeur van Beko Coöperatie. Dit was het officiële startschot voor Beko IJs. Verheul vertelt dat ze ongelooflijk trots is op het nieuwe concept, waarmee bakkers relatief eenvoudig kunnen starten met de verkoop van ijs. Variërend van een softijs-automaat tot een hele vitrine vol ijs. Alles is mogelijk. In eerste instantie richt Beko IJs zich op Bakkers, maar in de toekomst wil Beko dit ook aanbieden aan ijsbereiders.

Geboortetaart Beko IJs_Beeld Beko

180-jarig bestaan Royal Steensma

Royal Steensma viert het 180-jarig bestaan op Bakkersvak. Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum verscheen een speciaal receptenboek. “Voor het 180-jarig bestaan wilden we wat anders dan normaal doen”, licht Emina Dencic toe. Het was wel hard werken om het boek te realiseren. De negentig foto’s bij de zeventig recepten werden namelijk de week voor kerst geschoten.

Nieuw in de stand zijn de producten van Bak Speciaal. “De producten zijn weliswaar niet nieuw voor de klant, maar wel voor ons”, vertelt Emina. Bak Speciaal werd onlangs overgenomen door Royal Steensma.

Nieuwe bonbon-wedstrijd

Jaarlijks ontwerpt het Nederlands Patisserie Team een speciale bonbon-vorm. Dit jaar is deze in de vorm van een citruspers en heeft de naam Juicer gekregen. Peter Remmelzwaai ontwierp samen met Chocolate World uit het Belgische Hoboken deze vorm.

Maar dit jaar is er meer dan alleen de nieuwe chocoladevorm. Het Nederlands Patisserie Team organiseert volgend jaar een speciale bonbon wedstrijd met de juicer, vertelt secretaris Babs Bruil. Ze heeft al veel enthousiaste reacties ontvangen. “Deze wedstrijd is laagdrempelig”, zegt ze. Dit in tegenstelling tot de Dutch Pastry Awards. Veel bakkers ervaren volgens Babs een hoge drempel die hen weerhoudt van deelname aan deze wedstrijd.

Juicer

Guilty Pleasures

Gedurende de hele beursdag worden er verschillende presentaties en demonstraties gegeven op het belevenisplein, het Grondstoffentheater en Café Onderneem. Op het Belevenisplein laten de leden van het Nederlands Patisserie Team en Boulangerie Team hun kunsten zien. Dit jaar gaan de boulangers en patissiers aan de slag met dit thema. Zo ook patissiers Ramon Huigsloot en Arthur Tuytel.

Zij maken een taartje dat bestaat uit verschillende klassieke recepten zoals pistache amandel biscuit, chocolade mousse en mango cremeux. In een gemoedelijke sfeer laten de mannen aan de toeschouwers zien hoe ze de verschillende lagen maken en geven praktische tips. Ondertussen vertellen ze wat meer over zichzelf en beantwoorden vragen uit het publiek en van presentatrice Ramona van Zweden. Zo leren we dat Ramon binnenkort vader wordt en nog steeds wakker ligt van de World Chocolate Masters die hij won in 2013.

Demonstratie Arthur Tuytel en Ramon Huigsloot

Lees ook
Organisatie kijkt terug op geslaagde editie Bakkersvak

Organisatie kijkt terug op geslaagde editie Bakkersvak

De achtste editie van vakbeurs Bakkersvak in combinatie met IJs zit er weer op. Dit jaar duurde deze vakbeurs voor het eerst drie dagen. “Het was een geslaagde editie!", aldus Event Manager Bakkersvak Corine Visser. "We hebben elkaar volop mogen inspireren, praktische handvaten mogen aanreiken en bovenal elkaar een kijkje in de toekomst...

Chocola, likeur en ijs op Bakkersvak

Chocola, likeur en ijs op Bakkersvak

Bakkersvak ging 10 maart van start in de evenementenhal Gorinchem. Drie dagen boordevol inspiratie, de laatste trends en innovaties, demonstraties en presentaties. Vipam presenteert op Bakkersvak ijs, chocolade en patisserie. Arthur Tuytel, lid van het Nederlands patisserieteam, is aanwezig in de stand en laat de bezoekers zien hoe ze de mooiste patisserie...

Beko IJs officieel van start met geboortetaart van ijs

Beko IJs officieel van start met geboortetaart van ijs

Op vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem is zondag het officiële startschot gegeven voor Beko IJs. In de conceptstand van Beko sneed Marquerithe Verheul, directeur van Beko Coöperatie, een geboortetaart van ijs met lichtblauwe muisjes aan. Meesterijsbereider Hans Kennis, nauw betrokken bij de ontwikkeling van het totaalconcept Beko IJs, verraste...