Italië wint Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021

Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021_1

Italië mag zich wereldkampioen patisserie noemen. Het Italiaanse team won op 25 september de Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021. De tweede plaats ging naar Japan en de derde plaats was voor Frankrijk.

De zestiende editie van de Coupe du Monde de la Pâtisserie vond plaats tijdens de voedingsbeurs Sirha in Lyon. De patisseriewedstrijd stond in het teken van veerkracht en creativiteit. "Deze finale werd gekenmerkt door de emotie en creativiteit", zegt Pierre Hermé, voorzitter van de wedstrijd, "evenals de smaken en kleuren die voortkwamen uit de desserts van de elf deelnemende teams."

Het Italiaanse team bestond uit Massimo Pica (chocolade), Lorenzo Puca (suikerwerk) en Andrea Restuccia (ijs). Zij lieten zich inspireren door de bij en bestuiving. De jury prees unaniem hun creaties en wees het team  aan als winnaar. Het was de derde keer dat een Italiaans team de wedstrijd wist te winnen. In 2019 won Maleisië de Coupe du Monde de la Pâtisserie.

Naast goud, zilver en brons waren er nog twee andere prijzen. Allereerst de Zero Waste Award. Deze prijs ging naar Zwitserland. En de Team Spirit Award, die werd uitgereikt aan het Chileense Team. 

Foto's: Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021

 

Dossiers
Lees ook
Amarenen: Yoghurt Amarenen Cherry Ronno; Amaretto met Amarenen

Amarenen: Yoghurt Amarenen Cherry Ronno; Amaretto met Amarenen

Je hebt Amarenen en Amarenen! De Variegato Gourmet Amarena Con Pezzi van Montebianco zit boordevol (hele) kersen. En dat proef je. Amarenen is een specialiteit uit Bologna in de Italiaanse regio Emilia-Romagna.

IJs in de media - mei 2022

IJs in de media - mei 2022

Nieuwe ijssalons, meer betalen voor een ijsje vanwege hoge energie en grondstofprijzen en ijs gemaakt van waterbuffelmelk. Wat lazen we afgelopen maand over de ijsbranche? Een greep uit de media.

Klassiek Frans

Klassiek Frans

Na drie boeken over kleine zoete en hartige taartjes komt patissier Meike Schaling met een boek over Franse klassiekers genaamd Franse taartjes – Klein en groot. Van croissants, éclairs, macarons en brioches tot tarte tropézienne, Baba au Rhum en de klassieke Opéra-taart.