Italië wint Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021

Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021_1

Italië mag zich wereldkampioen patisserie noemen. Het Italiaanse team won op 25 september de Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021. De tweede plaats ging naar Japan en de derde plaats was voor Frankrijk.

De zestiende editie van de Coupe du Monde de la Pâtisserie vond plaats tijdens de voedingsbeurs Sirha in Lyon. De patisseriewedstrijd stond in het teken van veerkracht en creativiteit. "Deze finale werd gekenmerkt door de emotie en creativiteit", zegt Pierre Hermé, voorzitter van de wedstrijd, "evenals de smaken en kleuren die voortkwamen uit de desserts van de elf deelnemende teams."

Het Italiaanse team bestond uit Massimo Pica (chocolade), Lorenzo Puca (suikerwerk) en Andrea Restuccia (ijs). Zij lieten zich inspireren door de bij en bestuiving. De jury prees unaniem hun creaties en wees het team  aan als winnaar. Het was de derde keer dat een Italiaans team de wedstrijd wist te winnen. In 2019 won Maleisië de Coupe du Monde de la Pâtisserie.

Naast goud, zilver en brons waren er nog twee andere prijzen. Allereerst de Zero Waste Award. Deze prijs ging naar Zwitserland. En de Team Spirit Award, die werd uitgereikt aan het Chileense Team. 

Foto's: Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021

 

Dossiers
Lees ook
Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Op dinsdag 31 mei vindt de wedstrijd om De Beste Aardbeienslof van Nederland plaats. Wie durft er buiten de gebaande paden te gaan met een unieke creatie van de aardbeienslof? De bakker of patissier die de vakjury onder leiding van Meester Patissier Hidde de Brabander het meest verrast met zijn eigen twist, wint de eretitel ‘Beste Aardbeienslof van...

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Er staan weer nieuwe cursusdata op de agenda van het IJscentrum. Komend najaar staan onder andere cursus ijsbereider, gespecialiseerd ijsbereider en Meesterlijke taarten op het programma. Daarnaast komen er ook weer verschillende specials aan.

Van populaire snack naar ijsrecept

Van populaire snack naar ijsrecept

IJs moet natuurlijk vooral lekker zijn, maar ook de styling en originaliteit spelen tegenwoordig een belangrijke rol. Ziet je ijsje er opvallend uit of serveer je een bijzondere smaakcombinatie, dan plaatst de jonge generatie al snel een foto op sociale media. Zo zorg je voor naamsbekendheid én trek je een nieuwe doelgroep naar je ijssalon.