Italië wint Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021

30 september 2021 Redactie Bakkers in bedrijf

Italië mag zich wereldkampioen patisserie noemen. Het Italiaanse team won op 25 september de Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021. De tweede plaats ging naar Japan en de derde plaats was voor Frankrijk.

De zestiende editie van de Coupe du Monde de la Pâtisserie vond plaats tijdens de voedingsbeurs Sirha in Lyon. De patisseriewedstrijd stond in het teken van veerkracht en creativiteit. "Deze finale werd gekenmerkt door de emotie en creativiteit", zegt Pierre Hermé, voorzitter van de wedstrijd, "evenals de smaken en kleuren die voortkwamen uit de desserts van de elf deelnemende teams."

Het Italiaanse team bestond uit Massimo Pica (chocolade), Lorenzo Puca (suikerwerk) en Andrea Restuccia (ijs). Zij lieten zich inspireren door de bij en bestuiving. De jury prees unaniem hun creaties en wees het team  aan als winnaar. Het was de derde keer dat een Italiaans team de wedstrijd wist te winnen. In 2019 won Maleisië de Coupe du Monde de la Pâtisserie.

Naast goud, zilver en brons waren er nog twee andere prijzen. Allereerst de Zero Waste Award. Deze prijs ging naar Zwitserland. En de Team Spirit Award, die werd uitgereikt aan het Chileense Team. 

Foto's: Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021

 

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?