IJscentrum levert jury voor Gelato Festival Challenge

Gelato Festival Challenge_Kees Baars

De organisatie van de Gelato Festival Challenge heeft ook dit jaar weer gevraagd of het IJscentrum de jury wil samenstellen voor de Nederlandse editie van deze wedstrijd. De Gelato Festival Challenge vindt dit jaar plaats op 7 februari in het Wantijpaviljoen in Dordrecht.

Jacques Vos, Manager IJscentrum-Kennis: “De wedstrijdervaring die het IJscentrum de afgelopen jaren heeft opgebouwd staat borg voor een neutrale en objectieve beoordeling door professionele juryleden. Wij wensen de deelnemers veel succes.”

Gelato Festival Challenge

De Gelato Festival Challenge wordt in meerdere landen georganiseerd door de Carpigiani Gelato University. De organisatie van de Nederlandse editie is in handen van Carpigiani Ambachtelijk Benelux. Deelnemers draaien 5 kilo ijs dat door een onafhankelijke jury wordt beoordeeld op smaak, structuur, presentatie en opmaak, en creativiteit. De winnaar gaat samen met de winnaar van de vorige editie door naar de Carpigiani International Day in 2020 (De Europese finale).

Tijdens de challenge is er ook een prijs voor deel nemers jonger dan 30 jaar, de Next Generation prijs. De Next Gen winnaars van deze editie en die van vorig jaar gaan door naar het Next Gen Gelato Festival in Firenze in 2019. De winnaars van International Day en Next Gen Festival plaatsen zich voor de Wereldkampioenschappen in 2021.

IJsbereiders kunnen zich nog inschrijven voor deze wedstrijd. Dit kan op de website van de organisator Carpigiani Ambachtelijk Benelux. Ook bezoekers kunnen zich hier aanmelden.

Vorige editie

Vorig jaar vond de Gelato Festival Challenge plaats tijdens Bakkersvak. Kees Baars van IJssalon Ijsie Prima (Callantsoog) veroverde toen de Nederlandse titel met zijn Spiced Coffee-ijs met kardemom. De Next Generation-prijs ging naar Matthijs Bollen van IJs van Matthijs. Hij maakte Yoghurtijs van bloedappelsien, cheesecake en een crumble van bastognekruimels, witte chocolade én gedroogde frambozen.

Lees ook
IJscentrum vindt nieuw onderdak bij Food Innovation Academy

IJscentrum vindt nieuw onderdak bij Food Innovation Academy

Het IJscentrum heeft een nieuw onderdak gevonden bij de Food Innovation Academy (FIA). Op korte termijn verruilt het IJscentrum, samen met manager Jacques Vos, Wageningen voor het nieuwe pand van FIA in Vlaardingen. IJsbereiders kunnen er vanaf september terecht voor cursussen en examens.

Patissiers kunnen zich inschrijven voor voorrondes Coupe du Monde

Patissiers kunnen zich inschrijven voor voorrondes Coupe du Monde

Elke twee jaar komen de beste patissiers van de wereld bij elkaar voor de Coupe du Monde in Lyon. In september organiseert het Nederlands Patisserie Team de voorronde voor deze prestigieuze patisseriewedstrijd. Patissiers, chocoladebewerkers en ijsbereiders kunnen zich nu hiervoor aanmelden.

Feestelijke diploma-uitreiking IJscentrum

Feestelijke diploma-uitreiking IJscentrum

Maandag 17 juni vond de feestelijke diploma uitreiking plaats in het IJscentrum in de Vakschool in Wageningen. De 75 geslaagde cursisten ontvingen uit handen van SVH Meesterijsbereider Bert Waninge hun diploma of certificaat. Daarnaast kregen ook nog tien geslaagden voor de cursus Gespecialiseerd IJsbereider Vaktechniek en acht geslaagden voor Gespecialiseerd...