IJscentrum levert jury voor Gelato Festival Challenge

Gelato Festival Challenge_Kees Baars

De organisatie van de Gelato Festival Challenge heeft ook dit jaar weer gevraagd of het IJscentrum de jury wil samenstellen voor de Nederlandse editie van deze wedstrijd. De Gelato Festival Challenge vindt dit jaar plaats op 7 februari in het Wantijpaviljoen in Dordrecht.

Jacques Vos, Manager IJscentrum-Kennis: “De wedstrijdervaring die het IJscentrum de afgelopen jaren heeft opgebouwd staat borg voor een neutrale en objectieve beoordeling door professionele juryleden. Wij wensen de deelnemers veel succes.”

Gelato Festival Challenge

De Gelato Festival Challenge wordt in meerdere landen georganiseerd door de Carpigiani Gelato University. De organisatie van de Nederlandse editie is in handen van Carpigiani Ambachtelijk Benelux. Deelnemers draaien 5 kilo ijs dat door een onafhankelijke jury wordt beoordeeld op smaak, structuur, presentatie en opmaak, en creativiteit. De winnaar gaat samen met de winnaar van de vorige editie door naar de Carpigiani International Day in 2020 (De Europese finale).

Tijdens de challenge is er ook een prijs voor deel nemers jonger dan 30 jaar, de Next Generation prijs. De Next Gen winnaars van deze editie en die van vorig jaar gaan door naar het Next Gen Gelato Festival in Firenze in 2019. De winnaars van International Day en Next Gen Festival plaatsen zich voor de Wereldkampioenschappen in 2021.

IJsbereiders kunnen zich nog inschrijven voor deze wedstrijd. Dit kan op de website van de organisator Carpigiani Ambachtelijk Benelux. Ook bezoekers kunnen zich hier aanmelden.

Vorige editie

Vorig jaar vond de Gelato Festival Challenge plaats tijdens Bakkersvak. Kees Baars van IJssalon Ijsie Prima (Callantsoog) veroverde toen de Nederlandse titel met zijn Spiced Coffee-ijs met kardemom. De Next Generation-prijs ging naar Matthijs Bollen van IJs van Matthijs. Hij maakte Yoghurtijs van bloedappelsien, cheesecake en een crumble van bastognekruimels, witte chocolade én gedroogde frambozen.

Lees ook
Stefan Beerens wint de Gelato Festival Challenge

Stefan Beerens wint de Gelato Festival Challenge

Stefan Beerens van IJssalon Pavarotti Dolce uit Leidschendam won gisteren, 7 februari,  de Gelato Festival Challenge in Dordrecht. De jury beoordeelde zijn Guilty Pleasure, een combinatie van ijs op basis van witte chocolade, sinaasappel, gezouten caramel en een crunch van pecannoten, als beste. Als kampioen mag Beerens Nederland vertegenwoordigen...

Weektraining Cursus IJsbereider start 25 maart

Weektraining Cursus IJsbereider start 25 maart

De weektraing van de cursus IJsbereider gaat 25 maart van start. Deelnemers leren in 5 dagen ambachtelijk ijsmaken en de basis van grondstoffenkennis en receptuurberekenen. Na het volgen van deze cursus zijn de deelnemers klaar voor het examen IJsbereider. Er zijn nog plaatsen vrij voor deze cursus. Meer informatie over de inhoud en de kosten is te...

Hendrikse en De Jong winnen Dobla Pastry Battle 2019

Hendrikse en De Jong winnen Dobla Pastry Battle 2019

Tineke Hendrikse en David de Jong van Culinair Centrum Beverwijk wonnen 10 januari op de Horecava The Dobla Pastry Battle 2019. De tweede plaats ging naar Amy Kotterer en Rick van der Drift van het Okura Hotel. Anika van der Veen en Stephanie van Sonderen maakten het podium compleet. “Ik ben totaal verrast!”, reageert een...