De organisatie van de Gelato Festival Challenge heeft ook dit jaar weer gevraagd of het IJscentrum de jury wil samenstellen voor de Nederlandse editie van deze wedstrijd. De Gelato Festival Challenge vindt dit jaar plaats op 7 februari in het Wantijpaviljoen in Dordrecht.

Jacques Vos, Manager IJscentrum-Kennis: “De wedstrijdervaring die het IJscentrum de afgelopen jaren heeft opgebouwd staat borg voor een neutrale en objectieve beoordeling door professionele juryleden. Wij wensen de deelnemers veel succes.”

Gelato Festival Challenge

De Gelato Festival Challenge wordt in meerdere landen georganiseerd door de Carpigiani Gelato University. De organisatie van de Nederlandse editie is in handen van Carpigiani Ambachtelijk Benelux. Deelnemers draaien 5 kilo ijs dat door een onafhankelijke jury wordt beoordeeld op smaak, structuur, presentatie en opmaak, en creativiteit. De winnaar gaat samen met de winnaar van de vorige editie door naar de Carpigiani International Day in 2020 (De Europese finale).

Tijdens de challenge is er ook een prijs voor deel nemers jonger dan 30 jaar, de Next Generation prijs. De Next Gen winnaars van deze editie en die van vorig jaar gaan door naar het Next Gen Gelato Festival in Firenze in 2019. De winnaars van International Day en Next Gen Festival plaatsen zich voor de Wereldkampioenschappen in 2021.

IJsbereiders kunnen zich nog inschrijven voor deze wedstrijd. Dit kan op de website van de organisator Carpigiani Ambachtelijk Benelux. Ook bezoekers kunnen zich hier aanmelden.

Vorige editie

Vorig jaar vond de Gelato Festival Challenge plaats tijdens Bakkersvak. Kees Baars van IJssalon Ijsie Prima (Callantsoog) veroverde toen de Nederlandse titel met zijn Spiced Coffee-ijs met kardemom. De Next Generation-prijs ging naar Matthijs Bollen van IJs van Matthijs. Hij maakte Yoghurtijs van bloedappelsien, cheesecake en een crumble van bastognekruimels, witte chocolade én gedroogde frambozen.

Altijd op de hoogte blijven?