IJs gemaakt van maden

ijs van maden_screenshot Jeugdjournaal

Screenshot reportage Jeugdjournaal

Insecten worden genoemd als een belangrijke voedselbron voor de toekomst. Het is een bron van eiwitten en een goed alternatief voor vlees. Een ijsproducent in Zuid-Afrika gaat een stapje verder. Daar wordt ijs gemaakt van maden. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.

De makers kwamen op het idee door de toenemende belangstelling voor insecten als voedselbron. In het ijs zitten volgens hen veel voedingsstoffen. Ook is het beter voor het milieu omdat er geen melk in gaat.

Op de website van het Jeugdjournaal is in een kort filmpje te zien hoe het ijs wordt gemaakt. Naast maden zit er cacaopoeder en honing in. Ook wordt het ijs geproefd door consumenten. Zij omschrijven de smaak als 'biologisch' en íets minder romig', maar volgens hen is het wel ijs.

Overigens is ijs van insecten niet nieuw. In 2016 maakte ijsmaker Antonio Mulder van de Wageningse Ijssalon Antonio als eens insectenijs. Deze variant werd gemaakt met poeder van gemalen krekels. De smaak ging volgens Antonio een beetje richting noten-caramel.

Dossiers
Lees ook
Variëren met koffie-ijs

Variëren met koffie-ijs

Koffie is hip, veelzijdig en een van de meest populaire dranken in wereld. En nergens wordt zo veel koffie gedronken als in Nederland: 2,4 koppen per dag per hoofd van de bevolking. Koffie-ijs daarentegen doet het minder goed, terwijl er duizend-en-een mogelijkheden zijn om met de smaak van koffie te variëren.

Bakery Institute breidt aanbod ijscursussen uit

Bakery Institute breidt aanbod ijscursussen uit

Komend najaar breidt het Bakery Institute het cursusaanbod op het gebied van ijsbereiden uit. De plannen liggen er al langer. Bakery Institute heeft de ingrediënten voor ijsbereiders en de expertise al in huis. Zo zitten de cursussen ‘Delizioso Gelato’ en ‘IJstaarten’ al langer in het aanbod. Nu het IJscentrum in Wageningen stopt, wordt er vaart gezet...

De ijsactiviteiten van Bakeplus

De ijsactiviteiten van Bakeplus

Op Bakkersvak trapte Bakeplus het ijsseizoen van 2019 af. Met twee nieuwe ijsbereiders, 32 nieuwe recepten en drie nieuwe smaken is de grondstoffen leverancier er klaar voor. Door de overname van Gelato+ per 1 januari 2019 is het team van Bakeplus uitgebreid met ijsbereiders Giuseppe Pistone en Hans van der Maas. "Een prachtige...