IJs gemaakt van maden

ijs van maden_screenshot Jeugdjournaal

Screenshot reportage Jeugdjournaal

Insecten worden genoemd als een belangrijke voedselbron voor de toekomst. Het is een bron van eiwitten en een goed alternatief voor vlees. Een ijsproducent in Zuid-Afrika gaat een stapje verder. Daar wordt ijs gemaakt van maden. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.

De makers kwamen op het idee door de toenemende belangstelling voor insecten als voedselbron. In het ijs zitten volgens hen veel voedingsstoffen. Ook is het beter voor het milieu omdat er geen melk in gaat.

Op de website van het Jeugdjournaal is in een kort filmpje te zien hoe het ijs wordt gemaakt. Naast maden zit er cacaopoeder en honing in. Ook wordt het ijs geproefd door consumenten. Zij omschrijven de smaak als 'biologisch' en íets minder romig', maar volgens hen is het wel ijs.

Overigens is ijs van insecten niet nieuw. In 2016 maakte ijsmaker Antonio Mulder van de Wageningse Ijssalon Antonio als eens insectenijs. Deze variant werd gemaakt met poeder van gemalen krekels. De smaak ging volgens Antonio een beetje richting noten-caramel.

Dossiers
Lees ook
Beko distributiepartner en Veenhuizen Groep ambassadeur van Babbi

Beko distributiepartner en Veenhuizen Groep ambassadeur van Babbi

Vipam gaat samenwerken met Beko en Veenhuizen Groep. Beko wordt distributiepartner van de producten van Babbi. Veenhuizen Groep wordt ambassadeur van Babbi en gaat de producten gebruiken tijdens demonstraties. Samenwerking met Beko Babbi is een hoogwaardig Italiaans ijsgrondstoffenmerk. Vipam is sinds 2017 exclusief verdeler van deze producten. Door...

Valmar Nederland introduceert drie nieuwe Ifi producten op Bakkersvak

Valmar Nederland introduceert drie nieuwe Ifi producten op Bakkersvak

Op Bakkersvak en IJs-Vak presenteert Valmar Nederland drie nieuwe Ifi producten voor het presenteren van ijs, gebak en patisserie. Namelijk zijn de Pivot, de Milia en de Al Volo.

Open House PreGel Benelux

Open House PreGel Benelux

Op maandag 10 februari organiseert PreGel Benelux haar jaarlijks terugkerende Open House. PreGel is een Italiaans familiebedrijf dat vandaag de dag uitgegroeid is tot wereldleider op het gebied van ingrediënten voor ijs en patisserie. Verspreid over de hele wereld heeft het bedrijf meer dan 20 filialen en 25 International Training Centers.