Screenshot reportage Jeugdjournaal

Insecten worden genoemd als een belangrijke voedselbron voor de toekomst. Het is een bron van eiwitten en een goed alternatief voor vlees. Een ijsproducent in Zuid-Afrika gaat een stapje verder. Daar wordt ijs gemaakt van maden. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.

De makers kwamen op het idee door de toenemende belangstelling voor insecten als voedselbron. In het ijs zitten volgens hen veel voedingsstoffen. Ook is het beter voor het milieu omdat er geen melk in gaat.

Op de website van het Jeugdjournaal is in een kort filmpje te zien hoe het ijs wordt gemaakt. Naast maden zit er cacaopoeder en honing in. Ook wordt het ijs geproefd door consumenten. Zij omschrijven de smaak als 'biologisch' en íets minder romig', maar volgens hen is het wel ijs.

Overigens is ijs van insecten niet nieuw. In 2016 maakte ijsmaker Antonio Mulder van de Wageningse Ijssalon Antonio als eens insectenijs. Deze variant werd gemaakt met poeder van gemalen krekels. De smaak ging volgens Antonio een beetje richting noten-caramel.

Altijd op de hoogte blijven?