IJs gemaakt van maden

ijs van maden_screenshot Jeugdjournaal

Screenshot reportage Jeugdjournaal

Insecten worden genoemd als een belangrijke voedselbron voor de toekomst. Het is een bron van eiwitten en een goed alternatief voor vlees. Een ijsproducent in Zuid-Afrika gaat een stapje verder. Daar wordt ijs gemaakt van maden. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.

De makers kwamen op het idee door de toenemende belangstelling voor insecten als voedselbron. In het ijs zitten volgens hen veel voedingsstoffen. Ook is het beter voor het milieu omdat er geen melk in gaat.

Op de website van het Jeugdjournaal is in een kort filmpje te zien hoe het ijs wordt gemaakt. Naast maden zit er cacaopoeder en honing in. Ook wordt het ijs geproefd door consumenten. Zij omschrijven de smaak als 'biologisch' en íets minder romig', maar volgens hen is het wel ijs.

Overigens is ijs van insecten niet nieuw. In 2016 maakte ijsmaker Antonio Mulder van de Wageningse Ijssalon Antonio als eens insectenijs. Deze variant werd gemaakt met poeder van gemalen krekels. De smaak ging volgens Antonio een beetje richting noten-caramel.

Dossiers
Lees ook
De ijsactiviteiten van Bakeplus

De ijsactiviteiten van Bakeplus

Op Bakkersvak trapte Bakeplus het ijsseizoen van 2019 af. Met twee nieuwe ijsbereiders, 32 nieuwe recepten en drie nieuwe smaken is de grondstoffen leverancier er klaar voor. Door de overname van Gelato+ per 1 januari 2019 is het team van Bakeplus uitgebreid met ijsbereiders Giuseppe Pistone en Hans van der Maas. "Een prachtige...

Chocola, likeur en ijs op Bakkersvak

Chocola, likeur en ijs op Bakkersvak

Bakkersvak ging 10 maart van start in de evenementenhal Gorinchem. Drie dagen boordevol inspiratie, de laatste trends en innovaties, demonstraties en presentaties. Vipam presenteert op Bakkersvak ijs, chocolade en patisserie. Arthur Tuytel, lid van het Nederlands patisserieteam, is aanwezig in de stand en laat de bezoekers zien hoe ze de mooiste patisserie...

Beko IJs officieel van start met geboortetaart van ijs

Beko IJs officieel van start met geboortetaart van ijs

Op vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem is zondag het officiële startschot gegeven voor Beko IJs. In de conceptstand van Beko sneed Marquerithe Verheul, directeur van Beko Coöperatie, een geboortetaart van ijs met lichtblauwe muisjes aan. Meesterijsbereider Hans Kennis, nauw betrokken bij de ontwikkeling van het totaalconcept Beko IJs, verraste...