IJs gemaakt van maden

ijs van maden_screenshot Jeugdjournaal

Screenshot reportage Jeugdjournaal

Insecten worden genoemd als een belangrijke voedselbron voor de toekomst. Het is een bron van eiwitten en een goed alternatief voor vlees. Een ijsproducent in Zuid-Afrika gaat een stapje verder. Daar wordt ijs gemaakt van maden. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.

De makers kwamen op het idee door de toenemende belangstelling voor insecten als voedselbron. In het ijs zitten volgens hen veel voedingsstoffen. Ook is het beter voor het milieu omdat er geen melk in gaat.

Op de website van het Jeugdjournaal is in een kort filmpje te zien hoe het ijs wordt gemaakt. Naast maden zit er cacaopoeder en honing in. Ook wordt het ijs geproefd door consumenten. Zij omschrijven de smaak als 'biologisch' en íets minder romig', maar volgens hen is het wel ijs.

Overigens is ijs van insecten niet nieuw. In 2016 maakte ijsmaker Antonio Mulder van de Wageningse Ijssalon Antonio als eens insectenijs. Deze variant werd gemaakt met poeder van gemalen krekels. De smaak ging volgens Antonio een beetje richting noten-caramel.

Dossiers
Lees ook
Pop-up Vegan ijssalon Van Leeuwen

Pop-up Vegan ijssalon Van Leeuwen

IJsmerk Van Leeuwen opent een pop-up vegan ijssalon in de JuiceBrothers kiosk aan de Admiraal de Ruyterweg in Amsterdam. De twee ondernemingen werken sinds 2017 samen.

Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020

Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020

De wedstrijdsmaak voor de Gouden IJsspatel 2020 is bekend: kersen-sorbetijs. Dit maakte SVH Meesterijsbereider Bob Frie 17 juni bekend tijdens de diploma-uitreiking van het IJscentrum.

Met Beko naar Sigep 2020

Met Beko naar Sigep 2020

De beurs Sigep is een begrip in de ijswereld. Ieder jaar trekken ijsbereiders naar deze grootste ijsbeurs ter wereld in Rimini voor de laatste trends en ontwikkelingen. Ook kan er veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie worden opgedaan. Beko organiseert een reis naar deze beurs.