Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep 2019_1

Sigep is de grootste ijsbeurs ter wereld. Maar de laatste jaren gaan bezoekers niet meer alleen voor ijs naar Rimini, maar ook voor brood, banket, chocolade en koffie. Deze beurs stond gepland voor januari 2021, maar vanwege de coronacrisis heeft de organisatie besloten om de beurs te verplaatsen naar maart 2021. Met zowel een fysieke als een digitale editie en een nieuwe naam: Sigep Exp - The expanded edition.

Van 15 tot en met 17 maart 2021 kunnen bezoekers en exposanten terecht in het Rimini Expo Centre om elkaar te ontmoeten en hun laatste innovaties te presenteren. Bij deze 'normale' fysieke beurs van Sigep worden de coronamaatregelen in acht genomen. Zo gaat de organisatie werken met tijdvakken.

Daarnaast organiseert IEG op 18 en 19 maart een online variant van de beurs. Met dit digitale platform kunnen bezoekers op afstand de evenementen volgen, afspraken maken met verkopers en elkaar spreken via videochat.

Sigep 2021

De 42e editie van Sigep richt zich op ijs, chocolade, koffie, brood en banket/patisserie. De beurs is opgezet in vijf hallen en met zeven 'special areas'. Bijvoorbeeld de Innovation Gallery waar de nieuwste producten, technologiën en diensten voor de Out of Home-markt worden gepresenteerd. Of de Vision Plaza waar expert hun visie op de toekomst zoete foodservicemarkt delen met de bezoekers. 

Wedstrijden

Daarnaast staan er ook verschillende wedstrijden op het programma. Bijvoorbeeld de Gelato World Cup waar twaalf teams uit onder andere Japan, Duitsland en Italië de strijd met elkaar aan gaan. Er zijn verschillende patisserie wedstrijden, zoals de internationale Star of Sugar en de Italiaanse patisserie kampioenschappen voor senioren en junioren. Ook vindt de internationale bakkerswedstrijd Bread in the City weer plaats. Vorig jaar werd deze gewonnen door het Nederlandse team (Niek van Waarde, Michel Schröder en coach Mike Onasse).

 

Dossiers
Lees ook
IJs - Marleen Visser

IJs - Marleen Visser

IJs heeft dertig van de meest verrukkelijke en verrassende ijsrecepten van de zomer voor je verzameld. Te maken met óf zonder ijsmachine en geschikt voor beginnende en ervaren ijsmakers.

Jacques Vos de grote verbinder van de branche

Jacques Vos de grote verbinder van de branche

Vorige week kreeg mister Icecream Jacques Vos een heus verrassingsfeest voorgeschoteld. Een afscheid kun je het namelijk niet noemen aangezien iedereen verwacht dat Jacques zich wel met de branche zal blijven bemoeien. Maar nu hij eind oktober met pensioen gaat was het wel een mooi moment voor een feestje in het IJscentrum en een eerbetoon in Vakblad...

Kandidaten kunnen zich nog aanmelden voor Meesterexamens 2021

Kandidaten kunnen zich nog aanmelden voor Meesterexamens 2021

Kandidaten die willen deelnemen aan de Meesterexamens Boulanger en Patissier kunnen zich nog aanmelden. De inschrijving is geopend tot en met 16 oktober 2020. Op de websites Meesterexamen Patissier en Meesterexamen Boulanger staan alle voorwaarden om aan een van deze examens deel te nemen en kunnen kandidaten zich inschrijven.