Nieuwe dagcursus IJstaarten bij IJscentrum

IJstaarten_foto IJscentrum

Foto: IJscentrum

Bij ijssalons staan steeds vaker ijstaarten in de vriezer. Daarom heeft het IJscentrum een nieuwe dagcursus ontwikkeld. In de special IJstaarten op 26 oktober staat het creëren en perfectioneren van ijstaarten centraal.

De specials van het IJscentrum zijn exclusieve dagtrainingen die de focus leggen op één onderwerp. Tijdens de dagcursus IJstaarten bouwen deelnemers een ijstaartje 'from scratch' op. Bodem, diverse lagen parfait/sorbet/roomijs, glaçage en decoratie. Ze leren de technieken en welke combinaties goed scoren. "Na deze dagtraining ben jij klaar voor het najaar in de ijssalon. Want wil je je seizoen verlengen, dan doe je er goed aan uit te breiden met andere ijsproducten náást schepijs", aldus het IJscentrum.

Praktijkgericht

De cursus is heel praktijkgericht. Na een demo waarin de theorie wordt behandeld, gaan de deelnemers zelf aan de slag met het maken van variegato, verschillende soorten sorbet- en roomijs en parfait. Ze maken twee taarten die ze zelf opbouwen, glaceren en decoreren. De dagcursus is zowel voor beginnende als gevorderde ijsbereiders. 

De dagcursus staat gepland voor 26 oktober en heeft plaats voor twaalf deelnemers. De geldende coronamaatregelen worden tijdens de cursus in acht genomen. 

Op de website van het IJscentrum staat meer informatie over deze en andere cursussen.

Dossiers
Lees ook
Nu online: nieuwe editie digitaal Vakblad IJs

Nu online: nieuwe editie digitaal Vakblad IJs

De ijsbranche zit in de lift. Bij Vakblad IJs zien we al deze ontwikkelingen en daar dragen we graag aan bij. Daarom verschijnen er dit jaar tussen de papieren edities van het vakblad door extra online edities. Om u als ijsbereider van nog meer informatie en inspiratie te voorzien. De tweede digitale Vakblad IJs staat nu klaar.

IJssalon La Dolce Borger wint Best Social Award

IJssalon La Dolce Borger wint Best Social Award

IJssalon La Dolce Borger won 2 juni het Beste merk op TikTok bij de Best Social Awards 2021. "Gewonnen!!!", reageert de IJssalon op Facebook. "Wauw. Wie had dat gedacht? Uitgeroepen tot Beste merk op TikTok van Nederland!"

IJscentrum zet twee nieuwe masterclasses online

IJscentrum zet twee nieuwe masterclasses online

Het IJscentrum heeft twee nieuwe masterclasses van Hidde de Brabander online gezet. Dit zijn een ijsvariant op de klassieker Saint-Honoré en het chocoladedessert Terra Preta.