Nieuwe dagcursus IJstaarten bij IJscentrum

IJstaarten_foto IJscentrum

Foto: IJscentrum

Bij ijssalons staan steeds vaker ijstaarten in de vriezer. Daarom heeft het IJscentrum een nieuwe dagcursus ontwikkeld. In de special IJstaarten op 26 oktober staat het creëren en perfectioneren van ijstaarten centraal.

De specials van het IJscentrum zijn exclusieve dagtrainingen die de focus leggen op één onderwerp. Tijdens de dagcursus IJstaarten bouwen deelnemers een ijstaartje 'from scratch' op. Bodem, diverse lagen parfait/sorbet/roomijs, glaçage en decoratie. Ze leren de technieken en welke combinaties goed scoren. "Na deze dagtraining ben jij klaar voor het najaar in de ijssalon. Want wil je je seizoen verlengen, dan doe je er goed aan uit te breiden met andere ijsproducten náást schepijs", aldus het IJscentrum.

Praktijkgericht

De cursus is heel praktijkgericht. Na een demo waarin de theorie wordt behandeld, gaan de deelnemers zelf aan de slag met het maken van variegato, verschillende soorten sorbet- en roomijs en parfait. Ze maken twee taarten die ze zelf opbouwen, glaceren en decoreren. De dagcursus is zowel voor beginnende als gevorderde ijsbereiders. 

De dagcursus staat gepland voor 26 oktober en heeft plaats voor twaalf deelnemers. De geldende coronamaatregelen worden tijdens de cursus in acht genomen. 

Op de website van het IJscentrum staat meer informatie over deze en andere cursussen.

Dossiers
Lees ook
Helft ambachtelijke bedrijven informeert klant onvoldoende over allergenen

Helft ambachtelijke bedrijven informeert klant onvoldoende over allergenen

Veel retail, ambachtelijke en horecabedrijven informeren klanten niet goed over de allergenen in voedsel. Dat concludeert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op basis van de inspecties van ruim 5.000 bedrijven in 2021.

Huberts IJs bestaat 100 jaar

Huberts IJs bestaat 100 jaar

Huberts IJs in Meppel bestaat 100 jaar. Het begon in 1922 met een klein ijsfabriekje in Molenstraat opgericht door Jan en Trui Huberts. In eerste instantie werd het ijs verkocht uit een ijskar, maar de onderneming groeide uit tot een ijssalon en brasserie in het centrum van Meppel.

Subsidie voor advies bij verduurzaming mkb-ondernemers

Subsidie voor advies bij verduurzaming mkb-ondernemers

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) komt met de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) voor mkb-ondernemers die geen wettelijke plicht hebben tot energiebesparing maar er wel mee aan de slag willen. Met deze subsidie kunnen ze een adviseur in huren voor advies en ondersteuning bij de uitvoering van maatregelen.