IJscentrum komt met dagtraining Macarons de Paris

Sigep 2

Het IJscentrum komt ook in 2022 met nieuwe trainingen. Op 16 februari geeft Meester Patissier en SVH Meesterijsbereider Hidde de Brabander de dagtraining Macaron de Paris. 

Macarons zijn gekleurde luchtig koekjes aan elkaar geplakt met een vulling van bijvoorbeeld fruit of chocolade. De macaron biedt ook voor ijsbereiders veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een macaron gevuld met ijs of als decoratie.

De deelnemers aan deze cursus leren hoe ze deze klassieker moeten maken op basis van ei, amandelpoeder en poedersuiker, zodat ze de perfectie bite en een mooi glimmend laagje krijgen. Ook de vulling, zoals ganache, fruitgelei en ijs komen aan bod. 

Ga voor meer informatie over deze en andere cursussen naar het IJscentrum.

 

Dossiers
Lees ook
Jaaroverzicht: prijswinnaars 2021

Jaaroverzicht: prijswinnaars 2021

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om achterstallig nieuws in te halen? Vakblad IJs! Helpt een handje met verschillende jaaroverzichten. Nu: wie ging met welke prijs vandoor?

IJsbeurs Gelatissimo 2022 gaat niet door

IJsbeurs Gelatissimo 2022 gaat niet door

Organisator Messe Stuttgart heeft besloten om de ijsbeurs Gelatissimo af te lasten vanwege de voortdurende onzekerheid rondom het coronavirus.

Maria Kaizer uit Assen wordt vierde bij Mostra Internazationale del Gelato

Maria Kaizer uit Assen wordt vierde bij Mostra Internazationale del Gelato

Assenaar Maria Kaizer stond in de top 5 van de internationale ijswedstrijd, Mostra Internazionale del Gelato. Met haar citroensorbetijs behaalde ze de vierde plek, na drie Italiaanse deelnemers. De wedstrijd werd gehouden van 28 november tot en met 1 december in het Italiaanse Longarone. De jury beoordeeld de kandidaten op het recept, de werkwijze,...